De ce sa tinem post? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De ce sa tinem post?

Sfatulparintilor » Blogul tău » De ce sa tinem post?

Ne aflam in plin post al Craciunului, pe care cel mai multi il tin din motive care tin de biserica. Postul are insa si multe influente asupra sanatatii. Un post tinut corect nu poate face decat bine. A tine post nu inseamna sa mananci toata ziua paine cu margarina.Pauza de carne si consumul preponderent de fructe, legume si soia face foarte bine sanatatii. Perioadele de post normalizeaza presiunea sanguina si repara problemele de digestie, ajuta la scaderea colesterolului rau despre care toata lumea vorbeste. S-a dovedit stiintific ca pe perioada postului creste considerabil si capacitatea de concentrare si memorare.
Unii considera postul , ca fiind cea mai fireasca terapie.Dincolo de curatirea spirituala, principalul efect benefic al postul este detoxifierea organismului si pregatirea lui pentru iarna. La fel ca si in celelalte perioade din an, trebuie evitate alimentele procesate.
Ar fi bine ca in aceasta perioada sa-ti pregatesti singura mancarea.
Evita alimentele de tip salam sau pateu vegetal, deoarece foarte multe
contin aditivi alimentari la fel de nocivi ca cei care se gasesc in
produsele cu carne. Cu cat folosesti mai multe alimente naturale, cu
atat va fi mai bine pentru sanatatea ta!
Insa, postul trebuie tinut si el cu socoteala. Trebuia ca nelipsitele calorii  si vitamine sa nu fie reduse. Cat despre cei care au diferse probleme de sanatate, nu le recomandam sa treaca pe regimul de post fara avizul medicului. Copiii aflati in crestere si batranii ar trebui sa scoata cuvantul „post”din vocabular.

Data articol: 26/11/2010