Shop
Ultimele 100 de articole

Cum afecteaza violenta copii

22 martie 2011, , Vizualizări:

Violenta in copilarie poate avea efecte importante asupra copiilor pe parcurul dezvoltarii lor si influenteaza si modul in care acestia percep realitatea, modul in care se vor comport in societate, chiar si relatia cu cei apropiati.

Copilul care creste inconjurat de dragoste si atentie din partea unor adulti care cunosc efectele violentei dar care stiu sa ofere stabilitate si liniste, are sanse mari sa creasca frumos si sa fie un adult fericit.

Scolile, programele receationale pot si ele oferi copiilor o sansa de a scapa de violenta, de a-si capata propria independenta si incredere si de a invata cum sa se descurce in viata.

Copii absorb tot ce se intampla in jurul lor: violenta si furia care-i inconjoara precum si dragostea si atentia celor care ii ingrijesc. De aceea, natura si calitatea relatiilor cu un  copil mic conteaza foarte mult pentru dezvoltarea lui pe viitor.

Pentru a elimina violenta trebuie sa oferim un exemplu bun. Copii invata cum sa se comporte urmarindu-i pe cei din jurul lor. Daca copilul te vede certandu-te, va lua exemplu.

Trebuie sa folosim metode de disciplinare non-violente. Daca ne lovim si ne batem copilul drept pedeapsa, el va invata ca violenta este permisa in orice situatie. Intotdeauna trebuie sa le oferim explicatii privind acest lucru, altfel bataia nu-i va convinge ca au gresit.

Trebuie sa acordam mare importanta programelor de la televizor pe care le urmareste copilul.

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.