Shop
Ultimele 100 de articole

CE VOI FACE DUPA 2 ANI DE STAT ACASA ?

22 noiembrie 2010, , Vizualizări: ...

Inca inainte de a naste hotarisem cu sotul sa stau acasa cu fetita noastra toata perioada celor 2 ani de concediu pentru cresterea copilului.Eram fericita in sfirsit se naste copilul mult asteptat si mai era si fetita ,exact cum imi dorisem.La inceput am fost linistita, nici nu imi trecea prin cap cind voi merge iar la munca ce va fi si cind va fi aceasta.Cind a facut copilul 6 luni deja imi incoltise in minte ideea ca ce voi face dupa 2 ani de stat acasa.Lucrurile mergeau prost, criza financiara se adincea, promisiuni erau ca totul va fi bine dar nu se intevedea nimic.Financiar o duceam bine, nu imi facem griji – Eu luam 85 % din salar ceea ce era destul de bine – sotul muncea si el.Totul era perfect.Dar uite ca din decembrie 2009 mai marii nostri ce s-au gindit ei, ca femeile care au nascut iau cam multi bani si ca prea o boieresc cu tot cu copii , asa ca hai sa le mai taiem si lor 15% din indemnizatie ca sa  simta ca traiesc in Romania.
Dar au venit si celelalte probleme.Sotul avea si el tot mai putine lucrari si iar imi incoltea in minte ideea de a ma intoaarce la munca dar nu ma induram pentru ca fetita era prea mica si avea nevoie de mine iar cu bunicii inca nu se punea problema sa o las.Din cauza crizei totul mergea tot mai rau iar cind fetita a implinit un an am aflat ca firma la care lucrasem , din lipsa comenzilor a trebuit sa isi suspende activitatea pentru o perioada de maxim 3 ani. Insa in industria mobilei daca ai inchis firma pentru o perioada de 3 luni esti ca si mort. Ai iesit de pe piata definitiv.Trebuie sa o iei de la capat apoi ca si cum firma ar fi nou infiintata.si sincer nu cred ca se va intimpla asta in urmatoarele 6 luni pe care le mai am de sat acasa Si uite asa stau eu cu acesta idee in mintea mea de 1 an jumatate de acuma. Ma gindesc ca mai am jumatate de an si apoi ce voi face?
Nimic  nu merge, mai ales ca la noi orasul e mic.
Sa iau somaj? – Nu imi ajung banii nici sa imi platesc cheltuielile lunare  dar sa mai si mincam ceva.AM SI O RATA LA BANCA – PENTRU CA AM FOST NEVOITA SA FAC UN IMPRUMUT INAINTE DE A NASTE – PENTRU AMENAJAREA CAMEREI COPILULUI SI CHELTUIELILE AVUTE CU NASTEREA
Sincer nu stiu ce va fi.De pe la 6 luni a fetei tot am intrebat in stinga, in dreapta poate cine stie se va gasi ceva si pt mine.Nimic.SINT INGINER SI ASTIA NU MAI SINT CAUTATI ACUMA.
M-am gindit sa plecam afara sa muncim , am spus sa emigram in CANADA – ( chiar ne-am inscris pentru un interviu) dar ma tot gindesc la copil., e prea mica , unde plecam asa cu ea in necunoscut.? Curaj am avea daca am fi doar noi doi si sigur ne-am descurca dar nu pot risca pentru fata.Ma tot gindesc ca sigur i-ar fi mai bine sa creasca in alta tara dar nu stiu de ce, banuiesc din cauza educatiei primite , nu pot face pasul acesta  – dar ma gindesc ca in 6 lui voi fi nevoita sa il fac, vreau nu vreau. Sincer inca nu am gasit nici un raspuns.
Ma gindesc la faptul ca nu sint singura in situatia asta si nu ma intreb doar pentru mine: CE VOI FACE DUPA 2 ANI DE STAT ACASA ?

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu