Shop
Ultimele 100 de articole

Ce spun culorile despre noi?

20 decembrie 2010, , Vizualizări: ...

Studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca putem fi influentati de culori si ca acestea pot da un sens diferit vietii noastre. Culorile ne pot induce o stare psihica de bine in momente in care avem nevoie de un strop de culoare in viata noastra. Felul in care femeile se imbraca si isi accesorizeaza tinuta spune multe despre ele in acel moment.

Se spune despre culorile inchise ca emana putere, forta mentala si multa vionta. Cunoscand ce spun culorile despre tine si despre ceilalti poti sa transmiti exact ceea ce doresti sau poti sa-ti cunosti interlocutorul mai bine.

Albul reprezinta puritatea si inocenta. Persoanele care prefera albul se remarca prin diplomatie si tarie de caracter; au sufletul mare, sunt generoase si sunt adepte ale stilului de viata simplu.

Galbenul este o culoare vesela, stimuleaza sistemul nervos central, nervul optic si sistemul limfatic. Persoanele care prefera galbenul sunt pline de viata, sensibile, uneori timide; au o sanatate fizica si mentala de invidiat si au tendinta de a deveni egoiste uneori. Galbenul este culoarea preferata si de persoanele geloase, nesigure pe ele pentru ca trezeste si intensifica increderea. Culoarea galbena imbunatateste capacitatea de concentrare. Nuantele de galben-auriiu sunt benefice atat pentru corp cat si pentru minte.

Verdele este o culoare tonica, preferat de persoane prietenoase, perfectioniste si autoritare. Culoarea verde diminueaza stresul si anihileaza nelinistile. Verdele semnifica naturale, prospetime, fertilitate. Persoanele care aleg combinatia verde – galben au o fire duplicitara si prezinta faptele intr-o lumina favorabila doar lor.

Rosu este culoarea persoanelor cu temperament impulsiv si oarecum mai irascibil. Rosu stimuleaza vointa si curajul, incalzeste si activeaza. Aceste persoane au o personalitate debordanta dar sunt foarte rationale. Aparent sunt firi puternice dar pe interior sunt sensibile; sunt impulsive si poseda dorinta de a domina in orice situatie. Femeile care prefera culoarea rosie sunt pasionale si traiesc clipa.

Portocaliul este o culoare ce caracterizeaza persoanele calde, ambitioase, care radiaza de bunatate. Portocaliul este stimulent respirator si sexual si ajuta la asimilarea mai rapida a informatiilor noi, dar este si stimulent al dorintei de sociabilitate. Este in acelasi timp si o culare sexi, fiind apropiata de rosu. Persoanele ce prefera portocaliul sunt optimiste. Energia acestei culori ne transmite veselie.

Roz este o culoare ce denota imaturitate, dar in acelasi timp induce o stare de confort si relaxare. Preferata in vestimentatie aceasta culoare spune despre persoana in cauza ca doreste sa copilareasca si sa retraiasca bucuria tineretii. Aceste persoane nu au capacitatea de a lua decizii si sunt obsedate de propria persoana.

Albastru este o culoare odihnitoare si linistitoare, creste imunitatea organismului si faciliteaza regenerarea celulara. Persoanele ce prefera albastrul sunt de incredere, sincere, loiale, stabile, luptatoare si dornice sa se perfectioneze intr-un domeniu de activitate. Sunt firi introvertite si ajung sa fie usor dezamagite pentru ca pun prea mult suflet in tot ceea ce fac.

Violetul este o culoare regala, sacra, sfanta, romantica. Violetul stimuleaza creativitatea si accelereaza ritmul gandirii. Persoanele care prefera violetul adora fantasticul si traiesc intr-o lume a lor, separata de lumea reala.

Negru reprezinta nevoia de singuratate, necunoscutul, misterul. Persoanele ce prefera negrul sunt adesea greu de abordat fiind foarte conservatoare, dar din clipa in care le veti cunoaste mai bine veti descoperi ca sunt devotate. Culoarea neagra amplifica energia corpului dar nu trebuie folosit niciodata singur ci in combinatie cu alte culori pentru ca induce o stare depresiva.

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu