La BLOGUL TAU, alinadiana ne spune care sunt metodele cele mai eficiente de a scapa de celulita.
Celulita este un dusman de temut al frumusetii corpului si chiar un motiv de stres pentru foarte multe femei. Aceasta se traduce prin grasimea inestetica acumulata sub piele, dar si printr-un exces de fluide din tesuturi, ce duce intr-un final la denivelari ale epidermei.
Din pacate, daca nu se iau masuri din timp, corpul se deformeaza in mod ireversibil.
Cand apare celulita?
In 12% din cazuri celulita apare in perioada de pubertate, 25% – in timpul consumul de anticonceptionale, 20% – in timpul si dupa sarcina si 25% din cazuri in perioada de menopauza. Astfel, se poate afirma ca celulita apare frecvent in perioada „exploziilor hormonale”.
Masaj anticelulitic cu miere
Aceasta metoda de masaj se bazeaza pe interactiunea pielii cu substantele active biologic care se gasesc in miere, incluzand insa aici si mecanismele standard de actiune a altor tipuri de masaj.
Gratie substantelor active continute de miere absorbite prin masaj, toxinele sunt eliminate mult mai usor din organism. Un asemenea masaj se efectueaza pentru cresterea circulatiei limfei si pentru curatarea pielii. Astfel, dupa efectuarea a cel putin 4 sedinte de masaj pielea devine mai elastica si mai neteda, vizibil mai frumoasa.
Pentru masaj aveti nevoie de miere de flori sau de tei naturala, fara adaosuri si nezaharisita. Ca supliment, in miere puteti adauga uleiuri aromatice: de lamaie, portocala, mandarina, grepfrut, ienupar, eucalipt, levantica.
Regimul alimentar, foarte important
Cand vine vorba de celulita, atentia trebuie indreptata neaparat si asupra alimentatiei. In acest sens, zilnic ar trebui sa includeti in meniu fructe si legume. Optati cu incredere pentru: salata verde, telina, castravete, rosie, varza alba etc, dar si pentru fructe: cirese, visine, zmeura, mere etc. Tot in regimul alimentar trebuie sa fie incluse si ceaiurile din plante medicinale (coada soricelului si anghinarea ).
Retineti ca: este foarte important sa renuntati la mancarurile prajite, la grasimi, dulciuri si la alimentele foarte calorice.