ULEIURILE POT FI BENEFICE PENTRU SANATATE DACA SUNT CONSUMATE CU MODERATIE.DE ASEMENEA,E BINE SA FIE ALESE CELE CARE AU CEL MAI MIC CONTINUT DE GRASIMI SATURATE.ULEIURILE AU MULTE CALORII,ASA CA ORCE ADAOS IN MANCARE II CRESTE CONTINUTUL DE CALORII,PRIN URMARE DACA MICUTUL ESTE LA REGIM,TREBUIE SA FI ATENTA SI LA ALIMENTELE CE CONTIN ULEI.ULEIURILE SE OBTIN DIN NUCI,ALUNE,SEMINTE SI LEGUMINOASE,MAI MULT PREFERATE PENTRU CONSUM FIIND CELE DIN FLOAREA-SOARELUI,DE MASLINE SI DE SOIA.ULEIUL DE MASLINE E CONSIDERAT A FI UNUL DIN CELE MAI SANATOASE DATORITA CONTINUTULUI MARE DE ACIZI GRASI MONONESATURATI.GRASIMILE POLINESATURATE SUNT SUNT IMPORTANTE DEOARECE CONTIN ANUMITI ACIZI GRASI ESENTIALI CARE NU POT FI PRODUSI DE ORGANISM,DAR DE CARE ACESTA ARE NEVOIE PENTRU CRESTERE SI DEZVOLTARE,SI CHIAR PENTRU ANUMITE FUNCTII SPECIFICE PRECUM COAGULAREA SANGELUI.