Shop
Ultimele 100 de articole

Bebelusul la un anisor

22 martie 2011, , Vizualizări: 98

Odata cu implinirea unui anisor incepe o noua etapa in viata bebeluslui, o perioada foarte frumoasa, in care trebuie sa fim alaturi de puiutul nostru. Acum incepe sa invete mult mai multe lucruri noi, sa descopere lumea din jurul sau.

Am citi cateva informatii utile si vreau sa vi le impartasesc.

In jurul varstei de 1 anisor, e bine sa renuntam la biberon si bem lichidele din canuta. E bine sa renuntam labiberon incepand cu varsta de 9 luni.

Bebelusul la un anisor are nevoie doar de 2-3 mese de lapte pe zi, adica 500 sau 700 ml . Mai mult lapte consumat poate duce la dezechilibre in alimentatie bebelusului, adica acesta va tinde sa prefere lapticul si va refuza hrana solida.

Trebuie sa ne pregatim sa scapam de pampersi. Unii copii la 18 luni deja cer la olita, alti abia la 3 anisori.

Copii care au trecut stadiul de bebelusi au o capacitate mult mai mare de a retine informatii decat copii mari de 5,6 sau 7 ani. Studiile arata ca introducerea primelor notinuni inca din primii ani de viata ajuta la vremea scolii.

La un an trebuie sa-i povestim copilului ce facem in cuvinte simple, pe intelesul lui. Ii plac cartile cu desene ori cifre mari si imagini clare.

Televizorul, ca si radioul ajuta la dezvoltarea limbajului la copil, dar nu trebuie sa exageram cu uitatul la televizor pentru a nu se crea dependenta. In camera unde doarme copilul nu trebuie sa existe televizor!

Loading...
Organic India
Disney
Centrul Inimii
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu