Recunosc ca nici eu, daramite sotul, nu suntem fani declarati ai spanacului. Insa, in cazul copilului nostru am abordat problema altfel, intrucat nu mi-am "permis" sa nu ii cunoasca gustul, sa nu stie de el, mai ales ca este un aliment recomandat prin continutul sau de fier si vitamine, ba mai mult contribuind intr-o mare masura la fortificarea organismului si intarirea sistemului imunitar.
Ok…zis si facut…am incput sa-l "gustam" asa cate putin pe la 8-9 luni, ajungand ca in prezent sa avem o masa principala cu spanac cel putin o data, daca nu de doua ori pe saptamana.
Eu, ca o mamica gospodina ce sunt :)…am inceput bien sur cu google ca deh…mi-am zis aici sigur gasesc ceva pe placul lui bebe. Ei, si am incercat eu vreo trei retete asa ca la carte…insa mi-am dat seama ca orice reteta este buna atunci cand e adaptata copilului tau. La noi asa se intampla la mai toata mancarurile- nu exista una pe care sa nu o "cosmetizam", si acest lucru nu a dat gres niciodata.
Sa ne intoarcem insa la reteta noastra cu spanac, pe care vrem sa o facem cunoscuta, poate si alti bebei vor sa o incerce, sau sa o adapteze dupa nevoile si preferintele lor.
Noi folosim: 2 cartofi mijlocii pe care ii fierbem, 10-15 frunzulite de spanac, fiert si el separat, dupa care cele doua ingrediente ajung frumos, frumos in blender. Adaugam un cubulet de unt, lapte cat sa putem mixa, nu foarte mult, intrucat trebuie sa ne iasa o pasta si …gata.
Separat fierbem si un ou, al carui galbenus, spre deliciul si multumirea prichindelului, ajunge presarat peste pireul nostru de spanac. Ii sclipesc ochii cand vede galbenusul de "OOO" cum spune el, asa ca, papa tot, tot…iar mami este foarte fericita.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!