Shop
Ultimele 100 de articole

Amplasarea obiectelor feng shui

29 decembrie 2010, , Vizualizări: ...

Amplasarea obiectelor feng shui

Mai toata lumea a auzit astazi de termenul de feng shui, gratie popularizarii lui prin mass-media. Oamenii care au auzit de acest termen au opinii diverse: patriotii acuza ca importam stiinte orientale, scepticii dau neincrezatori din cap, ignorantii cred ca sunt produse de slabit, visatorii cred ca feng shui-ul iti aduce sanatate maxima, dragostea mult visata si banii cu toptanul, si curiosii citesc tot ce le pica in mana si aplica diverse reguli feng shui, pe riscul lor, de altfel.

Mai ales acestia din urma, intreaba disperati pe cine si unde apuca :"unde sa plasez broscuta cu banut in gura sa devin milionar? De unde cumpar si eu niste statuete Budha? Am auzit ca 2 ratuste mandarine fac minuni in dormitor si o sa ai o casatorie minunata in scurt timp…"
Desigur, cei care au cumparat obiecte feng shui, au constatat si schimbari, dar nu cred ca s-au intrebat de ce.

Totul este energie, nimic nu se pierde, totul se transforma. In stiinta feng shui jonglam cu 5 elemente, 5 energii diferite. Ele sunt universul in care traim: apa, lemn, foc, pamant, metal. Acestea sunt in interdependenta unele de altele. Aceaste legatura se prezinta in 3 feluri (cicluri): sub forma de creatie (apa naste, hraneste lemnul), de control (pamantul controleaza focul) si de distrugere (metalul distruge lemnul). Un element se epuizeaza pentru a naste altul, o energie distruge o alta energie pentru a se hrani.

Prin analiza feng shui putem determina in ce raport se afla aceste elemente in casa noastra, si astfel, ajutandu-ne de cele 3 cicluri, putem reface armonia celor 5 elemente. Acest lucru nu se face daramand peretii (asa cum se tem unii) ci se poate face si prin plasarea unor obiecte (nu neaparat feng shui) in spatiul propriu.

Cum, nu ne trebuie broscute, statuete, zeitati sau pestisori? Vanzatorii si producatorii spun ca aceste produse sunt special purificate si incarcate cu energii positive, astfel incat, tu cumparandu-le vei fi un om fericit. Sper sa ma scuze comerciantii, dar poate cu rare exceptii, cred ca nu este decat o metoda de a creste vanzarile. Hai sa ne gandim putin….Cine sta sa purifice tone de ‘bibelouri’ si monede legate cu snur rosu? Si in plus sa le incarce cu energii positive…Cat timp ar lua un asemenea proces si ce consum de energie (mentala) ar trebui pus la bataie? Daca stie cineva, sa ma anunte si pe mine.

Asta nu inseamna ca obiectele feng shui nu au utilitatea lor.

Iata de ce:

Aceste obiecte reprezinta si ele un anumit tip de energie. Statuetele de bronz reprezinta elementul metal si sunt utile pentru a contracara efectele negative ale pamantului. Acvariile cu pesti sunt apa yang si activeaza energiile active ale prosperitatii si abundentei. Bambusii reprezinta elemental lemn si apa si echilibreaza ascutimea metalului, si tot asa. In plus, sunt decorative. Una e sa pui o vaza de la Orezu si a lta e sa pui o vaza chinezeasca intro sufragerie cu tatami pe jos. Alta e sa pui un bambus suplu si mandru in coltul camerei si alta e sa ai un ficus, nu? Una e sa ai un dragon cu coama zbarlita pe etajera si alta e sa ai un bibelou ponosit, si tot asa. Secretul este sa fie plasate in sectoarele corecte, dar asta este altceva.

Mai este un motiv pentru care obiectele feng shui sunt utile si dau si efecte atunci cand sunt plasate corect. Este vorba de intentia, dorinta pe care o trimite omul in eter atunci cand cumpara un astfel de obiect, sa spunem mai neobisnuit, mai exotic. Oamenii cred in simboluri.

O tanara care cere vanzatoarei o pereche de ratuste mandarine, ca simbol al iubirii eterne, trimite semnale puternice in Univers care spun: "Vreau si eu sa-mi gasesc perechea. Imi doresc enorm sa-mi gasesc un iubit cu care sa raman toata viata. Aceste ratuste ma vor ajuta".

De cate ori se va uita la aceste ratuste, tanara isi va aduce aminte de dorinta sa arzatoare si astfel energiile intentiei sale sunt mereu si mereu actualizare, innoite si capata din ce in ce mai multa forta, atragand intr-un final realizarea acestei dorinte.

Acesta este mecanismul intim al succesului amplasarii obiectelor feng shui.

In loc de ratuste poate fi o icoana. Rugandu-va la acea icoana, aceasta devine un transmitator al rugii voastre in Univers, si, proportional cu aspiratia voastra, timpul de realizare este mai scurt sau mai lung.

Unii numesc acest fenomen forta gandului, altii il numesc efectul Placebo. Ei si? Daca functioneaza, folositi-l cu incredere.

Loading...
Organic India
Disney
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu