Dupa apa,ceaiul este cea mai consumata bautura de pe planeta.Indiferent ca este vorba de ceai negru,verde sau alb,toate varietatile contin polifenoli,substante care confera ceaiului proprietati antioxidante.Iar puterea de protectie impotriva radicalilor liberi in cazul ceaiului e la fel de mare sau chiar mai mare ca a altor fructe si legume.
1.Efect anticancerigen.
Exista studii care au demonstrat ca polifenolii din ceai pot reduce riscul de cancer gastric,esofagian si de piele,cu conditia sa bei 2-3 cani pe zi.O singura cana pe zi ar fi suficienta pentru a reduce cu 45% riscul de cancer ovarian.Iar lista tipurilor de cancer cu care ceaiul se poate "lupta" nu se opreste aici.
2.Mai putina cofeina.
O ceasca de ceai are aproximativ 40mg de teina,care este tot o forma de cafeina,dar mai blanda.Prin comparatie,aceeasi cantitate de cafea contine cam 85mg de cafeina.Avantajul teinei consta in faptul ca stimularea produsa organismului nu dispare atat de repede ca in cazul cafeinei.
3.Anticarie
Datorita efectului bactericid,ceaiul e capabil sa distruga o buna parte din microbii aflati in gura si responsabili de aparitia cariilor dentare.In plus,ceaiul e si o buna sursa de fluor,mineral bine cunoscut pentru efectul de intarire a smaltului dentar.Ca sa nu distrugem acest efect benefic al ceaiului,trebuie sa-l bem neindulcit.
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!