INGREDIENTE -500 gr faina -25 gr drojdie -3 linguri de zahar -150 gr margarina -1 ou -un praf de sare -1 fiola esenta de rom sau vanilie -100 ml lapte -300 gr marmelada -150 gr miez de nuca macinat -1
INGREDIENTE ALUAT DE TARTA: -300 ml apa minerala -300 ml ulei -un praf de sare -faina cat cuprinde UMPLUTURA: -500 gr branza dulce de vaci -1 pachet pudding de vanilie -7 oua -300 gr visine (congelate,proaspete sau din compot) fara
INGREDIENTE -200 gr unt -200 gr zahar pudra -500 gr faina -1 ou mai mare sau 2 mai mici -1 pachet praf de copt -1 esenta de vanilie -1 varf de cutit cu scortisoara -2 cubulete ciocolata de menaj PREPARARE:
INGREDIENTE ALUAT: -1 ceasca de unt -1 ceasca de zahar -2 oua -3 cesti de faina -esenta de vanilie CREMA: -150 gr unt -200 gr zahar pudra -150 gr nuci macinate fin -arome dupa gust -zahar pudra pentru decor PREPARARE:
INGREDIENTE -1/2 kg cartofi -100-150 gr faina -1 ou -1 lingurita cu ulei -3 carnati subtiri -sare,piper PREPARARE: Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja,in apa cu un pic de sare. Dupa ce s-au
INGREDIENTE: -malai -apa –sare -kaizer -branza telemea -1/2 lingura unt PREPARARE: Facem o mamaliguta mai moale. Kaizerul il taiem feliute subtiri si il prajim pana devine rumen.Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem cu un unt un vas de
INGREDIENTE -300 gr faina -300 gr zahar -50 ml ulei -3 oua -1 plic praf de copt -1 esenta de vanilie -1 portocala GLAZURA: -toping de ciocolata PREPARARE: Se spala portocala,se taie si se pune in mixer.Se porneste mixerul si
INGREDIENTE -1 aluat de foetaj din comert -carnati de bere (300 gr) -1 ou PREPARARE: Se lasa aluatul la decongelat la temperatura camerei. Se pune pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul. Se taie in dreptunghiuri.Se pune cate
INGREDIENTE -1kg cartofi -2 cepe -1 morcov -3 rosii -3 linguri pasta de tomate -2-3 linguri ulei -2 catei de usturoi -1 ardei gras -leustean verde PREPARARE: Se curata cartofii si se spala.Se taie cubulete. Se taie ceapa,morcovii si ardeiul
INGREDIENTE BLAT ALB: -5 oua -5 linguri de zahar -5 linguri de faina -5 linguri ulei -un praf de sare BLAT DE CACAO: -5 oua -5 linguri de zahar -3 linguri de faina -2 linguri cacao -un praf de sare
INGREDIENTE -500 gr cartofi -50 gr parmezan ras -2 oua -50 gr unt -sare,piper PREPARARE: Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit
INGREDIENTE -500 gr fasole alba -1 morcov -1 telina mijlocie -1 pastarnac -1 ceapa -3 linguri ulei -3 linguri pasta de tomate -1 ceapa mai mica pentru calit -sare,cimbru -3-4 catei de usturoi PREPARARE: Se spala fasolea si se lasa
INGREDIENTE ALUAT: -250 gr faina -75 gr zahar pudra -90 gr unt sau margarina la temperatura camerei -2 galbenusuri -1 fiole esenta vanilie -3 linguri apa rece -un praf de sare CREMA: -1 plic budinca vanilie sau -crema branza de
INGREDIENTE BLAT: -8 oua -8 linguri de zahar -8 linguri faina -un praf de sare CREMA: -3oo gr smantana grasa -100 gr zahar pudra -1 esenta lamaie sau ce aroma va place -300 gr cirese SIROP: -250 ml apa -200
NGREDIENTE BLAT DE BISCUIT: -140 gr biscuite (eu am pus petit beure) -100 gr nuci sau arahide -100 gr unt -100 gr ciocolata alba JELEU DE CAPSUNI: -200 gr capsune -3 linguri zahar -1 lingura zeama de lamaie -5 gr
INGREDIENTE BLAT: -400 gr faina -25 gr drojdie (un cub),sau 2 plicuri cu drojdie uscata -1 lingura de zahar -125 ml apa calduta -1 lingurita sare -4 linguri cu ulei de masline UMPLUTURA: -1 cutie ciuperci -100 gr kaizer -3
INGREDIENTE -1 pachet piscoturi -2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr) -500 ml frisca -2 pachete gelatina -5 oua -1 cana de zahar -esenta de lamaie sau de portocala -fructe la alegere,in cazul meu capsuni PREPARARE: Piersicile se
INGREDIENTE PERISOARE: -500 gr carne tocata -1 ceapa -2 linguri orez -1 ou -un praf de sare -leustean verde tocat marunt INGREDIENTE CIORBITA: -1 morcov -1 pastarnac -1/2 telina -1 ceapa -3 linguri bulion -zeama de varza sau bors -leustean
INGREDIENTE -500 ml lapte -1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut -2 oua -1 cub drojdie proaspata -1/2 pachet unt -un praf de sare -faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate) -coaja de lamaie PREPARARE:
INGREDIENTE BLAT: – 6 oua -200 gr. zahar -30 ml. apa -30 ml. ulei -20 gr. cacao -8 linguri faina CREMA: -3 galbenusuri -150 gr. zahar pudra -250 gr. unt -3 linguri cacao -1 fiola esenta rom SIROP: -400 ml.