Repository Sfatul, Author at Sfatulparintilor.ro - Pagina 84 din 150
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Repository Sfatul

Cornuri cu nuca si marmelada

INGREDIENTE -500 gr faina -25 gr drojdie -3 linguri de zahar -150 gr margarina -1 ou -un praf de sare -1 fiola esenta de rom sau vanilie -100 ml lapte -300 gr marmelada -150 gr miez de nuca macinat -1

13 octombrie 2011

Tarta cu branza si visine

INGREDIENTE ALUAT DE TARTA: -300 ml apa minerala -300 ml ulei -un praf de sare -faina cat cuprinde UMPLUTURA: -500 gr branza dulce de vaci -1 pachet pudding de vanilie -7 oua -300 gr visine (congelate,proaspete sau din compot) fara

13 octombrie 2011

Fursecuri cu ciocolata

INGREDIENTE -200 gr unt -200 gr zahar pudra -500 gr faina -1 ou mai mare sau 2 mai mici -1 pachet praf de copt -1 esenta de vanilie -1 varf de cutit cu scortisoara -2 cubulete ciocolata de menaj PREPARARE:

13 octombrie 2011

Nuci umplute

INGREDIENTE ALUAT: -1 ceasca de unt -1 ceasca de zahar -2 oua -3 cesti de faina -esenta de vanilie CREMA: -150 gr unt -200 gr zahar pudra -150 gr nuci macinate fin -arome dupa gust -zahar pudra pentru decor PREPARARE:

13 octombrie 2011

Galuste de cartofi umplute cu carnati

INGREDIENTE -1/2 kg cartofi -100-150 gr faina -1 ou -1 lingurita cu ulei -3 carnati subtiri -sare,piper PREPARARE: Se spala bine cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja,in apa cu un pic de sare. Dupa ce s-au

13 octombrie 2011

Mamaliga cu branza si kaiser la cuptor

INGREDIENTE: -malai -apa –sare -kaizer -branza telemea -1/2 lingura unt PREPARARE: Facem o mamaliguta mai moale. Kaizerul il taiem feliute subtiri si il prajim pana devine rumen.Radem branza pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungem cu un unt un vas de

13 octombrie 2011

Prajituri pentru copii: Mini guguluf

INGREDIENTE -300 gr faina -300 gr zahar -50 ml ulei -3 oua -1 plic praf de copt -1 esenta de vanilie -1 portocala GLAZURA: -toping de ciocolata PREPARARE: Se spala portocala,se taie si se pune in mixer.Se porneste mixerul si

13 octombrie 2011

Aperitiv cu foetaj: Bebelusi in scutece

INGREDIENTE -1 aluat de foetaj din comert -carnati de bere (300 gr) -1 ou PREPARARE: Se lasa aluatul la decongelat la temperatura camerei. Se pune pe masa de lucru si se intinde cu sucitorul. Se taie in dreptunghiuri.Se pune cate

13 octombrie 2011

Mancarica de cartofi

INGREDIENTE -1kg cartofi -2 cepe -1 morcov -3 rosii -3 linguri pasta de tomate -2-3 linguri ulei -2 catei de usturoi -1 ardei gras -leustean verde PREPARARE: Se curata cartofii si se spala.Se taie cubulete. Se taie ceapa,morcovii si ardeiul

13 octombrie 2011

Prajitura cu doua creme

INGREDIENTE BLAT ALB: -5 oua -5 linguri de zahar -5 linguri de faina -5 linguri ulei -un praf de sare BLAT DE CACAO: -5 oua -5 linguri de zahar -3 linguri de faina -2 linguri cacao -un praf de sare

13 octombrie 2011

Cartofi duchesse

INGREDIENTE -500 gr cartofi -50 gr parmezan ras -2 oua -50 gr unt -sare,piper PREPARARE: Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare. Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit

13 octombrie 2011

Pasta de fasole uscata

INGREDIENTE -500 gr fasole alba -1 morcov -1 telina mijlocie -1 pastarnac -1 ceapa -3 linguri ulei -3 linguri pasta de tomate -1 ceapa mai mica pentru calit -sare,cimbru -3-4 catei de usturoi PREPARARE: Se spala fasolea si se lasa

13 octombrie 2011

Tarte cu vanilie si fructe

INGREDIENTE ALUAT: -250 gr faina -75 gr zahar pudra -90 gr unt sau margarina la temperatura camerei -2 galbenusuri -1 fiole esenta vanilie -3 linguri apa rece -un praf de sare CREMA: -1 plic budinca vanilie sau -crema branza de

13 octombrie 2011

Tort racoros cu cirese

INGREDIENTE BLAT: -8 oua -8 linguri de zahar -8 linguri faina -un praf de sare CREMA: -3oo gr smantana grasa -100 gr zahar pudra -1 esenta lamaie sau ce aroma va place -300 gr cirese SIROP: -250 ml apa -200

13 octombrie 2011

Desert: Deliciu cu ciocolata si capsuni

NGREDIENTE BLAT DE BISCUIT: -140 gr biscuite (eu am pus petit beure) -100 gr nuci sau arahide -100 gr unt -100 gr ciocolata alba JELEU DE CAPSUNI: -200 gr capsune -3 linguri zahar -1 lingura zeama de lamaie -5 gr

13 octombrie 2011

Pizza cu ciuperci si cascaval

INGREDIENTE BLAT: -400 gr faina -25 gr drojdie (un cub),sau 2 plicuri cu drojdie uscata -1 lingura de zahar -125 ml apa calduta -1 lingurita sare -4 linguri cu ulei de masline UMPLUTURA: -1 cutie ciuperci -100 gr kaizer -3

13 octombrie 2011

Tort cu mousse de piersici si capsuni

INGREDIENTE -1 pachet piscoturi -2 borcane compot de piersici (borcane mari 720 gr) -500 ml frisca -2 pachete gelatina -5 oua -1 cana de zahar -esenta de lamaie sau de portocala -fructe la alegere,in cazul meu capsuni PREPARARE: Piersicile se

13 octombrie 2011

Ciorba de perisoare

INGREDIENTE PERISOARE: -500 gr carne tocata -1 ceapa -2 linguri orez -1 ou -un praf de sare -leustean verde tocat marunt INGREDIENTE CIORBITA: -1 morcov -1 pastarnac -1/2 telina -1 ceapa -3 linguri bulion -zeama de varza sau bors -leustean

13 octombrie 2011

GOGOSI ASORTATE

INGREDIENTE -500 ml lapte -1 borcan (mic) iaurt natural sau lapte batut -2 oua -1 cub drojdie proaspata -1/2 pachet unt -un praf de sare -faina cat cuprinde (eu am pus cam 1 kg si jumatate) -coaja de lamaie PREPARARE:

13 octombrie 2011

Prajitura Amandina

INGREDIENTE BLAT: – 6 oua -200 gr. zahar -30 ml. apa -30 ml. ulei -20 gr. cacao -8 linguri faina CREMA: -3 galbenusuri -150 gr. zahar pudra -250 gr. unt -3 linguri cacao -1 fiola esenta rom SIROP: -400 ml.

13 octombrie 2011