Ingrediente: 1 kg varza alba, 2 foi de dafin, piper boabe, 100g unt, 125 ml vin alb, 125 ml supa pasare, 6 portii file de salau, sare Mod de preparare: Se taie varza cat mai fin si se pune
Ingrediente: 500 g spanac, 2 legaturi verdeturi, 6 oua, 4 linguri faina, 1 plic praf de copt, sunca de pui, maioneza, sare, piper Mod de preparare: Spanacul se fierbe, se scurge bine si se toaca. Se toaca si verdeturile
Ingrediente: 250 ml iaurt, 2 oua, un pahar zahar, 0 ceasca ulei, o jumatate lingurita de amoniac, o jumatate de lamaie, 400 gr faina, nuci tocate, 50 gr stafide, zahar pudra Mod de preparare: Se pune iaurtul intr-un castron
Ingrediente: – 2 linguri de cacao dark; – 3 linguri de ulei de floarea soarelui; – 3 linguri de lapte; – 4 linguri de faina; – 1 ou mare; – 4 linguri zahar; – 1 plic fulgi de ciocolata. Mod
Ingrediente: – 2 cartofi mai mari; – ulei de masline; – 2 catei de usturoi; – 4 feliute de sunca; – 1 ceasca de branza feta maruntita sau cascaval ras; – ¾ cana smantana; – ½ cana lapte; – un
Ingrediente: – o cana de orez – 2 morcovi – grasime (de preferat de la pui) – sare, condimente pentru gust – 2 rosii decojite Preparare: Se pun la fiert 3 cani de apa impreuna cu morcovul, rosiile si
Ingrediente: – un blat de tort cumparat -esenta de vanilie, zahar pentru sirop -2 banane -crema de ciocolata 2 plicuri -bomboane colorate pentru decor Preparare: Blatul de tort se taie in 3 felii egale si se insiropeaza cu
Ingrediente: 1 lintru lapte, 8 oua, 5 linguri de zahar, o esenta de rom Mod de preparare: se pune zaharul intr-o cratita, se topeasca apoi se lasa la racit. Intr-un vas se bat ouala cu laptele si cu estenta de
Ingrediente pentru 4 portii: o jumatate de punga de spaghete, 500g de branza,5 oua Mod de preparare: se fierb spaghetele cu putina sare 10 minute, apoi se baga la jet de apa rece, braza se rade. se pun intr-o tava
Ingrediente: 1 varza (aprox. 2,5 kg) 1 ciolan afumat 1 ceapa 300 ml bors bulion 1 cub Knorr de afumatura foi de dafin cimbru piper boabe sare marar Mod de preparare Varza o taiati fideluta si o lasati intr-un castron
3 dovlecei 4 morovi potriviti 2 cepe piper boabe 2 cesti de otet 4 cesti de apa 1 lingurita de sare mare 2 linguri de zahar 1 lingura picant fix dulce acrisor putin marar uscat Spalam legumele si le taiem
Ingrediente: 300g carne porc 300g carne de la urechi,picioare si cap de porc 1 cartof 1 morcov 1 ceapa Preparare: Se spala foarte bine carnea si se pune la fiert impreuna cu legumele, apa se pune doar cat sa
Ingrediente: Blat de pizza: 150 ml apa 1/2 lingurita de zahar 15 gr drojdie 225 gr faina 1 lingurita rasa cu sare 3 linguri ulei de masline Umplutura: 200 gr ciuperci proaspete 100 gr masline negre feliate 150 gr
Ingrediente: 10 oua, 10 linguri de apa, un praf de copt, 10 linguri de zahar, 10 linguri de ulei, 10 linguri de faina, 5 piersici Mod de preparare: Albusurile se bat spuma cu zaharul; se adauga praful de cop
Ingrediente: – 2 pulpe mari – usturoi – cimbru – ulei – sare, piper
Ingrediente: -1kg ardei -250 orez -1,2 cepe -150 g suc de rosii -sare,piper -1 morcov -ulei Mod de preparare:Se toaca ceapa marunt si se caleste in 50 ml ulei pana devine sticloasa,se adauga morcovul ras pe razatoare si sucul de
INGREDIENTE BLAT: -4 oua mari -2 cesti zahar -1 1/2 cesti faina -3 linguri cacao -5 linguri ulei -5 linguri apa -un praf de sare CREMA DIPLOMAT: -4 oua -150-200 gr zahar -500 ml frisca -esenta de lamaie sau portocala
INGREDIENTE -4 oua -1 kg faina -500 ml lapte -100 ml ulei -250 gr zahar -1 cubulet de drojdie -coaja de lamaie -esenta de rom -1 borcan de dulceata (eu am pus de prune) -200 gr nuca macinata -un praf
INGREDIENTE -300 gr orez -1,5 kg lapte -300 gr zahar -scortisoara macinata -scortisoara batoane pentru decor -coaja de lamaie PREPARARE: Orezul se spala in mai multe ape. Laptele se pune la fiert impreuna cu un praf de sare. Cand incepe