Ingrediente: – 200 gr de galbiori de campie – piper boabe – o ceapa – usturoi(cam 1 capatana micuta) – 2 ardei gogosar. Preparare: Reteta este foarte simpla. Se iau galbiorii, se curata, se taie bucati mari. Usturoiul de
Ingrediente: burta de vita pre-fiarta sau semi-preparata-700g carne, oase morcovi-2 bucati mari pentru fiert un morcov mic, radacina de patrunjel ceapa-2 bucati ou-2 bucati smantana-150 grame otet usturoi-o capatana ulei-foarte putin sare Preparare: Burta se spala bine si se
Ingrediente: 4 oua 120 g zahar 50 g amidon 50 g faina 1 pachet zahar vanilat cacao Preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga pe rand faina, amidonul si albusurile batute spuma si se amesteca
Ingrediente: -pentru foi : 2 oua,7 linguri de zahar, 7 linguri de ulei, 7 linguri de lapte, o lingurita de amoniac stins in otet, faina cat cuprinde -pentru crema: 1 l de lapte, 2 pachete praf de budinca de ciocolata,
(10 portii) Ingrediente: – 10 oua; – 3 linguri de mustar; – 3 lingurite de sare; – 3 lingurite de praf usturoi; – 2 liguri zeama de muraturi; – 2 linguri de maioneza; – 2 linguri patrunjel tocat; – 3
Ingrediente: – ½ ceasca apa; – ½ lingurita de nucsoara macinata; – ½ lingurita de scortisoara macinata; – 4 mere; – 4 linguri de zahar. Mod de preparare: Se amesteca zaharul cu scortisoara si cu nucsoara si se pun
Ingrediente: – 12 oua; – 2 cesti otet; – 1 ceasca apa; – o lingura comdimente pentru muraturi – 2 catei de usturoi zdrobiti; – o frunza de dafin; – un ardei iute taiat in jumatati; – ½ lingurita sare;
CAND UN COPIL MAI MIC CA MINE VORBESTE CUM NU SE CUVINE, ORI TIPA,ZGARIE SI MINTE CA UN COPIL CE NU-I CUMINTE, SI SEARA LA CULCAT NU SPUNE MACAR O MICA RUGACIUNE SI BAGA DEGETELE-N GURA SI ZAHAR DIN CUTIE
DE LA MERE IAU PUTERE, DE LA CELE CAPSUNELE SE FAC DULCI BUZELE MELE. DE LA MIEZUL DE HARBUZ IAU AVANT SI CRESC IN SUS EI,DAR POAMA ,IMI DAU SEAMA CA E DULCE CUM E MAMA! MANCAM FRUCTE SI LEGUME
Ingrediente: 2 cepe, 2 ardei, 3 cartofi, bulion, sare, piper, patrunjel si un piept de pui. Mod de preparare: se pune uleiul intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul impreuna cu piepul taiat cuburi. Apoi se adauga apa
Ingrediente: carne de gaina sau cocos, 1 ceapa, un ardei, un morcov, 2 cartofi, telina, leustean, sare, bors, bulion. Mod de preparare: Se opareste carnea de gaina sau de cocos si se pune la fiert. Cand fierbe se
Ingrediente: (ne trebuie o tava mare cat cuptorul si inalta cana folosita este de ceai) hartie de copt gris 4 cani o cana zahar; scortisoara 3 portocale o lamaie alune 100 de grame stafide 100 de grame esenta de portocale
Ingrediente: 1/2 kg biscuiti 100 g nuci macinate sau nuca de cocos 150 ml apa 150 ml esenta de rom 50 g cacao 50 g stafide 1 pliculet zahar vanilat Mod de preparare: Zdrobiti biscuitii astfel incat bucatile sa fie
Ingrediente garnitura de orez: – 2 cani de orez; – 4 cani de apa; – o lingura de ulei de floarea soarelui; – sare dupa gust. Ingrediente tocanita: – 4 linguri de sos de rosii (sau ketchup); – 2 cepe
Ingrediente: 4 pulpe, ulei, faina, bulion, usturoi, sare, piper Mod de preparare: Se fierb pulpele apoi se calesc (se evita prajirea intensa, nefiind sanatoasa pentru stomac). Se adauga faina si bulionul peste carnea de pui calita si se stinge
Ingrediente:
– 16 rosii cherry
– 1 castravete
– o ceapa rosie
– 200 gr branza
– un cescuta de masline fara samburi
– 1 lingurita oregano
– 2 linguri ulei de masline
– un praf de piper macinat
– sare dupa gus
Ingrediente blat: – 400g zahar – 150 g unt – 1500 ml lapte – 4 linguri cacao – 300g faina – 4 oua – 70g nuca macinata – 1 plic zahar vanilat – ½ praf de copt – 1 esenta
Ingrediente: un piept de pui 2 oua 2 linguri faina 2 linguri pesmet sare, piper dupa gust. Preparare: Pieptul de pui se taie feliute subtiri. Intr-un castron batem ouale, intr-un castron punem faina si intr-un castron punem pesmetul. Luam fiecare
Ingrediente: 500 g ficatei de pui 2 rosii 1 ardei gras 2 cepe o legatura patrunjel ulei-1 lingura sare, piper dupa gust Preparare: Legumele se curata, se taie marunt si se calesc in uleiul incins. Se adauga ficateii si
Ingrediente aluat: 150 g faina 250 ml apa un praf sare 4 oua Ingrediente crema: 500 ml lapte 4 galbenusuri 4 linguri zahar esenta de rom 40 g amidon alimentar Decor-ciocolata topita Preparare: Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si