DIGESTIA OULUI SE FACE OARECUM USOR.EL EXCITA MAI PUTIN SECRETIA GASTRICA DECAT CARNEA.TOTUSI CEL MAI BINE TOLERAT ESTE OUL FIERT MOALE.CONSUMUL DE OUA TREBIE SA FIE REDUS PENTRU PERSOANELE IN VARSTA,MAI ALES LA CEI CARE SUFERA DE COLESTEROL RIDICAT,AFECTIUNI INFLAMATORII
LAPTELE ESTE,CU SIGURANTA,UNUL DINTRE CELE MAI IMPORTANTE SI FOLOSITE PRODUSE ALIMENTARE.IL CONSUMAM APROAPE ZILNIC,INDIFERENT DE FORMA LUI, SIMPLU SAU PROCESAT SUB FORMA UNOR PRODUSE DERIVATE.CALD SAU RECE,DULCE SAU SARAT,SIMPLU,IN PRAJITURI,PLACINTE SAU CHIAR FELURI DE MANCARE,LAPTELE ESTE EXTREM DE FOLOSITOR ORGANISMULUI
CASCAVALUL ESTE UNUL DIN ALIMENTELE PREFERATE CE FAC PARTE DIN DIETA ZILNICA A MAJORITATII FAMILIILOR DIN INTREAGA LUME.UNELE PERSOANE EVITA SA CONSUME CASCAVALUL DIN CAUZA CA ACESTA ESTE CUNOSCUT PENTRU CONTINUTUL MARE DE GRASIMI SATURATE,CAUZAND ASTFEL CRESTEREA COLESTEROLULUI SI ALTE
BRANZA ESTE UN ALIMENT SOLID,PREPARAT PRIN COVASIREA LAPTELUI DE VACA,OAIE,CAPRA SAU ALTE MAMIFERE.LAPTELE SE COVASESTE FOLOSIND O COMBINATIE DE CHEAG SI ACIDIFIERE.BACTERIILE ACIDIFIAZA LAPTELE SI JOACA UN ROL IMPORTANT IN DEFINIREA TEXTURII SI AROMEI MULTOR FELURI DE BRANZA.UNELE BRANZETURI CONTIN
AI PROBLEME DE CONCENTRARE SI UITI DE LA MANA PANA LA GURA?PROBLEMA POATE VENI DE LA OBOSEALA SAU CHIAR DE LA ALIMENTATIE.S-A DEMONSTRAT STIINTIFIC CA MANCAREA INFLUENTEAZA FUNCTIILE CREIERULUI.SE SPUNE CA EXISTA ANUMITE ALIMENTE CARE POT FACE O MINTE BRICI.POATE
MAI BINE PREVII DECAT SA TRATEZI SPUNE O VORBA DIN POPOR. EXISTA SI SANSA DE A FACE PREVENTII PRIN ALIMENTATIE,ALGORITMUL PARE A FI SIMPLU.SE SPUNE CA NU RACESTI DACA STII CE SA MANANCI.NUTRITIONISTII AU O LUNGA LISTA DE ALIMENTE CE
Ingrediente: pulpe de pui sau aripioare 6 cartofi potriviti 400 g ciuperci proaspete 1 ceapa 200 ml apa condimente naturale pentru pui: sare, piper, chili, rozmarin, cimbru Preparare: Ceapa o cureti si o tai julien (mai mare), cartofii
Ingrediente: 1kg cartofi, 2 morcovi, 2 oua, 2 rosii, un ardei gras, un dovlecel, 200g branza (rasa), 100g unt, sare, piper, patrunjel. Mod de preparare: Cartofii si morcovii se curata de coaja, se fierb in apa, in care se adauga
Ingrediente: 1 pui sau o gaina 3 morcovi potriviti 1 pastarnac mai mare 1/3 telina 1 ceapa mare 1 ardei gras sau capia 5 catei de usturoi 3 galbenusuri de ou 300 g smantana 2 cuburi Knorr de gaina sare,
Ingrediente: -2oo g sunca Praga -100 g cascaval -2 oua -un praf de sare -faina -100ml lapte -ulei pt gatit Mod de preparare: Se face aluatul pentru clatite din lapte,oua si faina cat cuprinde+preaful de sare,se pune cate o lingurita
ALIMENTATIA ESTE ESENTIALA IN CAZ DE BOALA DIAREICA.PRIMUL PAS CE TREBUIE URMAT IN LUPTA CU DIAREA ESTE HIDRATAREA CELUI MIC,PRIN CONSUMUL SPORIT DE LICHIDE.NU TREBUIE SA BEA MULT,CI PUTIN SI DES.ESTE BINE SA NU-I MAI DAI LAPTIC O PERIOADA,DECAT DIN
TOATA LUMEA STI CA OBICEIURILE SANATOASE ISI AU BAZELE IN COPILARIE SI CA,TRASAND ANUMITE REGULI IN COMPORTAMENTUL UNUI COPIL,SUCCESUL VA FI GARANTAT.LA FEL SE INTAMPLA SI CAND VINE VORBA DE OBICEIURILE ALIMENTARE.NICIODATA NU VA FI „PREA DEVREME” CA MICUTUL SA
ORIGINAR DIN ZONA MEDITERANEEANA,PASTARNACUL ESTE FOLOSIT IN ALIMENTATIE INCA DIN CELE MAI VECHI TIMPURI.PASTARNACUL ESTE O SURSA BUNA DE POTASIU,CALCIU,MAGNEZIU,FIER,IOD,FIBRE ALIMENTARE,VITAMINA C, VITAMINA K, ACI FOLIC.NUTRITIONISTI SUNT DE PARERE CA ESTE FOARTE BUN IN SEZONUL RECE,DEOARECE CONTINE SUBSTANTE CU EFECT
CULTIVAT INCA DIN CELE MAI VECHI TIMPURI PENTRU FRUNZE SI RADACINA,PATRUNJELUL CONTINE UN PUTERNIC COMPLEX DE VITAMINE(A,B,C,K,E),MINERALE(CALCIU,FOSFOR,MAGNEZIU,POTASIU,CUPRU,SULF,IOD),AMINOACIZI SI CLOROFILA,BENEFICE PENTRU MENTINEREA STARII DE SANATATE A ORGANISMULUI. RADACINA DE PATRUNJEL AJUTA LA DIMINUAREA AFECTIUNILOR DIGESTIVE,A BRONSITEI SI A DIVERSELOR PROBLEME ALE
TELINA ESTE CUNOSCUTA DE PESTE 2.000 DE ANI,FIIND UNA DINTR-E PLANTELE DE LA CARE FOLOSIM TOTUL:RADACINA,FRUNZE,SEMINTE SI FLORI.IN MEDICINA CHINEZA SE SPUNE CA TELINA ESTE CEL MAI BUN ALIMENT,ATAT PENTRU INTRETINEREA CORPULUI,CAT SI A MINTII.ESTE UN ADEVARAT DEPOZIT DE SUBSTANTE
DUPA O NOAPTE LUNG,CU UN SOMN LINISTIT,COPILUL TAU ARE NEVOIE DE ENERGIE,PENTRU A PUTEA FI IN FORMA INTREAGA ZI.MASA DE DIMINEATA ESTE CONSIDERATA DE SPECIALISTI CA FIIND”CARBURANTUL” PENTRU ORGANISMUL MICUTILOR,DE ACEEA NU ESTE INDICAT SA SE SARA PESTE EA. PE
O DIETA SANATOASA SI RATIONALA TREBUIE SA INCLUDA O VARIETATE DE ALIMENTE DE CALITATE CARE SA OFERE COPILULUI ENERGIA SI NUTRIENTII NECESARI UNEI DEZVOLTARI PSIHOSOMATICE NORMALE.ACTIVITATILE ZILNICE SE DIVERSIFICA SI COPILUL ARE NEVOIE DE SUSTINERE PENTRU A FACE FATA.VITAMINELE SI
TEMANDU-SE PENTRU SANATATEA SAU SILUETA MICUTILOR,UNII PARINTI CONSIDERA CA PROCEDEAZA CORECT DACA LE INTERZIC COPIILOR SA CONSUME ANUMITE ALIMENTE.NUTRITIONISTII SPUN CA E O GRESEALA CARE POATE AVEA CONSECINTE NEFASTE MAI TARZIU.SPECIALISTII SPUN CA ACEI COPII CARE SUFERA RESTRICTII IMPORTANTE AU
BORSUL DE PUTINA ESTE UN INGREDIENT SPECIFIC BUCATARIEI ROMANESTI.DATORITA NUMEROASELOR SALE PROPRIETATI NUTRITIONALE,EL POATE FI FOLOSIT SI IN CURE,CU SCOP TERAPEUTIC.PREPARAT IN CASA DIN INGREDIENTE NATURALE SI FOLOSIT CA INGREDIENT PENTRU CIORBE,ESTE UN REMEDIU PENTRU O SERIE DE AFECTIUNI PRECUM
NU MAI REPREZINTA NICI UN SECRET FAPTUL CA LEGUMELE SUNT O ADEVARATA MINUNE PENTRU SANATATEA ORGANISMULUI.STIAI CA SFECLA ROSIE ESTE ENERGIZANTA,MINERALZANTA,ANTIANEMICA SI STIMULATOARE A ACTIVITATII FICATULUI? IN AFARA DE FAPTUL CA SFECLA ESTE CUNOSCUTA PENTRU CAPACITATEA EI DE A REDUCE