Foile : se face o coca din 10 linguri ulei , 10 linguri lapte ,6 linguri zahar ,1 plic amoniac , 2-3 linguri cacao si faina cat cuprinde …se imparte in doua parti egale si se coc pe fundul tavii
Blatul alb : se bat spuma 6 albusuri cu 300 gr zahar, se adauga galbenusurile + 10 linguri apa si jumatate plic praf de copt… se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt (tava sa fie aceiasi ca marime cu foile de cacao).
In general imi place iarna,sunt nascuta iarna,ador Sarbatorile,dar ce se intampla acum e prea mult!E foarte frig,zapada mai mult decat era necesara pentru pamant,pentru recolte…Ma sperie virozele astea care bantuie acum atmosfera!Nu ne permitem sa ne imbolnavim! Sper doar sa
INGREDIENTE ALUAT: -250 gr. zahat tos -250 ml. ulei -5 oua -un varf amoniac stins intr-un pahar de lapte de un sfert -faina cat cuprinde (sa fie ca o smanta groasa) MOD PREPARARE: se amesteca toate ingredientele mai putin faina,bine
Grasimile alimentare sunt consumate aproape la fiecare masa, in fiecare zi, astfel ca este important ca fiecare sa cunoasca efectele grasimilor, tipurile acestora precum si alimentele in care se gasesc. Grasimi rele vs grasimi bune Grasimile rele sunt considerate cele
Educaţie – 17 Ianuarie 2012 Noul proiect legislativ al adoptiilor, nr. 250/2011 vizeaza cresterea numarului de copii adoptabili si reducerea perioadei petrecute in sistemul de protectie, astfel responsabilizandu-se tot mai mult persoanele care au obligatia ocrotirii si cresterii unui copil,
Ingrediente: 500 g ficatei 15 felii de bacon taiate feliate pe lung piper Preparare: Ficateii se spala bine, apoi se invelesc (se ruleaza) cu felia de bacon care trebuie sa fie subtirica ca sa reusiti (eu am rugat-o pe dna
ingrediente 500g carne tocata 1 ceapa. 1 morcov, 2 cartofi orez cimbru, sare, bors,leustean mod de preparare se spala si se toaca legumele apoi se pun la fiert, se adauga orezul si cand sunt aproape fierte se adauga perisoarele, apoi
Ingrediente: 9 ciocanele un pachet Knor punga magica 5 cartofi Preparare Este foarte simplu si gustos 🙂 Se condimenteaza ciocanelele cu condimentele din pachetul Knor, apoi se introduc in punga speciala, se leaga si dupa ce ati pus-o in tava
Ingrediente:
400 grame branza de vaci
4 linguri smantana
6 linguri gris(sau cat cuprinde)
4 linguri zahar
2 oua
1 lingura esenta de rom
ingrediente -carne de pui -smantana 750g -ceapa -ulei -sare -f aina de porumb -apa -usturoi Tehn ica prepararii: Peste ceapa calita se pun bucatile de carne si se la lasa si ele la calit 30 min. Cand carnea e gata
Ingrediente -3buc carne vita -3buc carne porc -1/2 ceasa ulei -5 felii lamaie -2 catei usturoi -1 pahar vin alb -apa -sare -1 ceasca bulion Tehnica prepararii Se lasa carnea in bait(apa,vin,usturoi taiat felii,sare) timp de 5 ore.Cand este gata
Ingrediente:cartofi-300g,cponele de pui-2 buc,ulei,sare Tehnica prepararii:Cartofii se curata,se spala,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare.Carnea se spala si se pune la prajit.Cand cartofii sunt fierti ,acestia se paseaza si se servesc cu copanele prajite.Pofta buna.
Ingrediente”paste-250g,kaizer-50g,o ceapa mica, sos pentru paste,sare Tehnica prepararii:Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu sar etimp de 10 minute.Ceapa se taie marunt se pune la calit impreuna cu kaizerul.Se adauga sosul de paste,se sareaza si se lasa inca
Ingrediente:
10 oua mari;
cacao, 150 de grame;
zahar, 250 de gr;
ciocolata amaruie 180 de grame
Copilul meu invata zilnic cuvinte noi,sunt uimita!Cand ii place ceva sau cand face ceva repeta „ata”,adica asha pe limba ei
asu=nasu palu=paru macaua=cacaua capsunica=zubilica corina =conina
Nepotica mea are doar un an si 7 luni si e asa dulce ca vorbeste mai mult decat piticul meu, adica ea repeta orice… Intr-o zi a trimis-o masa sa ma intrebe daca vreau cafea: – „rara kakai?”
Ingrediente:
Blat:
150 g de biscuiţi;
50 g de unt;
50 g de nuci
50 g de zahăr brun
Ingrediente:
-500 g ficatei de pasare
-o ceapa
-un morcov
-cativa catei de usturoi