Un somn mai bun și mai odihnitor pentru copilul tău. 7 reguli și sfaturi de care să ții cont - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Un somn mai bun și mai odihnitor pentru copilul tău. 7 reguli și sfaturi de care să ții cont

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Un somn mai bun și mai odihnitor pentru copilul tău. 7 reguli și sfaturi de care să ții cont
Somnul bebelusului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - bebe-2763920_1920

Un somn mai bun și mai odihnitor pentru copilul tău este foarte important pentru starea lui generală de sănătate. Aerul pe care îl respiră în casă, atmosfera din dormitor și felul în care îl obișnuiești să adoarmă sunt factori esențiali care îi afectează calitatea somnului.

Prin urmare, este foarte important să știi cum poți să-i oferi cele mai bune condiții pentru a se odihni eficient. Iată câteva sfaturi de care ar fi bine să ții cont în acest sens:


1. Menține aerul curat în locuință Potrivit studiilor, mulți dintre copii își petrec 90% din timp în spații închise, unde aerul poate fi de două până la cinci ori mai poluat decât cel de afară. Ei respiră și rețin mai multe substanțe nocive din aer decât adulții. Poluarea din aer îi afectează mult mai tare, pentru că sistemul lor respirator nu este suficient de bine dezvoltat. Prin urmare este foarte important ca aerul din casă să fie curat. Folosește umidificatori de calitate, purificatori de aer, aerisește bine locuința, pentru ca somnul copilului tau sa fie mai bun si mai odihnitor. Aici găsești detalii. 

2. Lumini de veghe în dormitorul lui Muți copii percep perioada de somn, mai ales în timpul nopții, ca pe o despărțire de părinți. Și asta nu oricum, ci pe întuneric. Până la vârsta de trei ani, copilul poate fi neliniștit în momentul în care se vede singur în cameră, ceea ce poate fi un impediment pentru un somn bun. După această vârstă, însă, teama ar trebui să dispară. Frica de întuneric ar trebui să nu mai fie prezentă după vârsta de cinci ani, dar la unii copii poate persista. Imaginația copiilor este debordantă și în acest caz, cei mici se văd atacați de monștri, au impresia că de sub pat ies creaturi care le vor face rău și că fiecare umbră este un posibil pericol. Luminile de veghe îi vor ajuta pe copii să scape de teama de întuneric, pentru că vor simți că au controlul vizual asupra a ceea ce se întâmplă în jurul lor. Cât despre frica de a fi abandonați, aceasta poate fi combătută dacă lași ușa dormitorului un pic întredeschisă, astfel încât să audă vocile cunoscute care îi dau siguranță.


Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2kuEIiu

Cuvinte cheie:
Data articol: 12/09/2019