Atunci cand puiul pe care-l plimbi in carucior este mai apatic, este posibil sa fie nemultumit de anumite aspecte. Luand in considerare ca bebelusii nu se pot exprima verbal, este important sa stim ca parinti cum sa interpretam semnalele lor.
Dezvoltarea fizica si psihica a copilului depinde foarte mult atat de factori interni, cat si de factori externi precum temperatura camerei, aerul si expunerea la soare. Deoarece aceste 3 aspecte joaca un rol important in cresterea sanatoasa a bebelusului, noi iti vom prezenta ce conditii trebuie sa ii asiguri micii tale minuni.
Temperatura camerei bebelusului
Daca bebelusul tau cantareste peste 2,5 Kg se recomanda sa te asiguri ca temperatura ambientala sa fie de aproximativ 20-25 grade Celsius. Trebuie sa stii ca micutii isi pot regla mai dificil temperatura corporala, motiv pentru care este foarte important sa te asiguri ca puiul tau este mereu bine imbracat.
In anotimpul rece, cand afara este frig, aerul din exterior contine mai putina umezeala, in timp ce cel din interior actioneaza ca un burete datorita faptului ca este incalzit. Din aceasta cauza este foarte important sa urmaresti temeratura si umezeala din casa deoarece acesta poate determina un nasuc infundat. Asadar, in ceea ce priveste temperatura camerei, iti recomandam sa nu supraincalzesti camera, dar nici sa nu lasi copilasul sa respire un aer prea rece care ar putea sa ii afecteze caile respiratorii. Atunci cand este mic, bebelusul nu poate sa iti spuna daca ii este cald sau frig si de aceea este de datoria ta, ca parinte, sa te asiguri ca ii oferi conditiile optime.
Aerul curat
Schimbarile temparaturii aerului contribuie la tonifierea corpului si la capacitatea acestuia de a se adapta la frig sau cald. Cercetarile medicale au demonstrat faptul ca un copil care este mereu inchis in casa si nu este expus la aer curat este mai palid si are un apetit alimentar redus. Din aceasta cauza noi iti recomandam sa il scoti pe micutul tau afara in parc sau daca este prea frig sa il imbraci gros si sa il lasi sa respire aer curat, avand geamul deschis. Aerul curat este foarte important pentru dezvoltarea plamanilor micutului si de aceea este indicat sa nu il tii numai in casa, chiar daca tu crezi ca in acest mod il vei proteja de infectii, bacterii sau diverse boli. Unele studii considera chiar ca un copilas trebuie sa fie expus la aer curat cel putin 2 ore pe zi, daca vremea este frumoasa. In cazul in care ai posibilitatea, te sfatuim sa il duci pe micut la plimbare prin parc sau chiar sa il duci la sat sau munte, unde aerul este mai putin poluat.
Soarele
Datorita expunerii la soare, organismul reuseste sa isi asigure cantitatea necesara de vitamina D, motiv pentru care medicii recomanda expunerea copilasului, inca din primii de viata. Totusi este important sa iei in considerare ca pielea micutului este sensibila si de aceea ea nu poate fi expusa la soare o perioada indelungata. In cazul in care ai decis sa petreceti o minunata vacanta la mare cu toata familia, asigura-te ca pielea micutului este unsa cu crema protectoare. O alta masura de precautie o reprezinta palaria care trebuie sa fie asezata pe capul micutului in timpul care este expus soarelui. Asadar, atunci cand vremea frumoasa a sosit, asigura-te ca prichindelul tau are o palarie sau macar un batic pe cap care sa nu permita soarelui sa ii afecteze sanatatea.
Precum ai putut observa, temperatura, aerul curat si soarele au un rol esential in dezvoltarea copilasului tau, motiv pentru care noi te sfatuim sa nu il tii in casa pe puiul tau, chiar daca ai impresia ca in acest mod il poti feri de boli sau virusuri.
Sursa www.bebelu.ro
LUNA PLINĂ din Taur din 15 noiembrie 2024 aduce SUCCES răsunător pentru aceste 4 ZODII
VENUS a intrat în CAPRICORN din 11 noiembrie 2024. Mesaj SPECIAL al Universului pentru 4 ZODII