Toti proaspetii parinti sunt ingrijorati cu privire la faptul daca bebelusul lor acumuleaza suficient de mult in greutate. Vei afla in acest articol informatii detaliate pentru fiecare luna din primul an de viata, precum si alimentele recomandate. Informatii despre greutatea bebelusilor
O greseala frecventa in rândul parintilor consta in comparatia propriului copil cu altii de aceeasi vârsta. Adevarul este ca nu exista un standard de greutate, fiecare copil dezvoltându-se in ritm propriu. Un rol semnificativ in acest sens este reprezentat de alimentatia primita de copil, respectiv daca este alaptat sau hranit cu lapte praf. Teoretic, pâna la vârsta de 6 luni majoritatea copiilor si-au dublat greutatea de la nastere. La fiecare consultatie medicul pediatru va cântari si va masura copilul si iti va spune daca greutatea si inaltimea lui evolueaza corespunzator (in baza unui grafic de crestere). In cazul copiilor nascuti prematur, pentru calculul corect al greutatii se foloseste vârsta gestationala (nu cea de la nastere).
Nu uita de faptul ca multi bebelusi sanatosi trec prin scurte perioade in care inceteaza sa creasca in greutate sau chiar slabesc; medicul are motive de ingrijorare in acest sens doar daca copilul nu creste in greutate de la un consult medical la altul. De asemenea, pozitionarea copilului pe o curba ponderala dintr-un grafic de crestere este esentiala in stabilirea greutatii adecvate vârstei.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?