Procesul de intarcare se poate dovedi cu adevarat anevoios, mai ales cand micutul sau micuta ta se afla intr-o perioada de maxim atașament fata de tine. Exista cateva greșeli pe care le poti face in aceasta perioada, precum și cateva recomandari de care este bine sa tii cont. Psihologul iti explica in detaliu cele mai importante informatii.
Alaptarea și mesele copilului
OMS subliniaza ca alaptarea exclusiva este recomandata pana la varsta de 6 luni, continuand alaturi de diversificare pana la varsta de minim 2 ani, dar ramane la alegerea ta momentul cand decizi sa o finalizezi. Serviciul National de Sanatate din Anglia este de parere ca acest process are loc treptat, pe masura ce bebelușul incepe diversificarea. Specialiștii din domeniu subliniaza ca alimentatia solida nu trebuie sa inlocuiasca laptele matern, deoarece exista dovezi care sustin ca laptele matern ajuta sistemul digestive atunci cand proceseaza pentru prima data alimente solide.
Ora de masa reprezinta unul dintre cele mai importante momente ale zilei pentru bebelușul tau. Iar odata inceputa diversificarea, fructele, legumele, carnea și celelalte surse de proteine contin vitamine, minerale și alte nutrimente; ele ii ofera bebelușului tau posibilitatea de a se dezvolta armonios in toate privintele. Aceasta perioada de tranzitie este una dificila; și mai dificila va fi cea in care va trebui sa deprinzi bebelușul sa se hraneasca din alte surse și nu de la sanul tau.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?