Nas infundat? 10 sfaturi sa tratezi raceala la copii
Dati-le miere
Mierea nu este indicata copiilor sub 1 an pentru ca exista riscul declansarii botulismului, insa pentru copiii mai mari face minuni pentru gatul iritat si domoleste tusea.
Incercati un umidificator
Un aparat care umezeste aerul este foarte bun pentru descongestionarea nazala a copilului. Acesta poate respira mai bine dupa utilizarea aparatului. Nu folositi device-uri care elibereaza aburi fierbinti, copiii s-ar putea rani. Nu uitati sa dezinfectati aparatul o data la doua-trei zile.
Lasati copilul sa se odihneasca mai mult cand este racit
Pentru ca un copil sa se refaca are nevoie de mult somn. Daca doarme intre 8 si 12 ore pe zi, organismul copilului va putea preveni boli precum raceala. Insa daca este bolnav, ar trebui sa doarma mai mult de atat.
Aveti grija cu antibioticele
Racelile nu se trateaza cu antibiotice. Aceste medicamente sunt folosite pentru tratarea infectiilor bacteriene. Iar racelile sunt infectii cu virusi. Pe langa faptul ca nu rezolvati problema, veti crea copilului imunitate la antibiotice, iar cand chiar va avea nevoie de ele, acestea nu-si vor mai face efectul.
De obicei tusea trece de la sine dupa trei pana la cinci zile. Dar daca persista mai mult de o saptamana, e cazul sa mergeti la doctor. O tuse persistenta, in special pe timpul noptii, poate fi un simptom de astm, deci trebuie mers de urgenta la medic. In plus, nu trebuie sa va fie rusine sa duceti copilul la doctor, chiar daca e vorba doar de o „simpla raceala”.
Daca dupa cinci zile, cel mic nu si-a revenit, este posibil sa aveti de-a face cu o infectie la sinusuri, pneumonie sau chiar otita. Intrebati medicul in cat timp ar trebui sa se refaca dupa tratamentul prescris de el. Daca nu se simte nici o imbunatatire a situatiei atunci trebuie sa-l sunati pentru a urma noi pasi.
Imagine de Myriams-Fotos de la Pixabay
Citeste continuarea: 1 2