Epidemie de vară la copiii mici - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Epidemie de vară la copiii mici

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Epidemie de vară la copiii mici
boala mână-picior-gură

Boala mână-picior-gură este o afecțiune virală frecventă în rândul copiilor. Este determinată de un virus, din familia enterovirusurilor, iar frecvența ei crește în perioadele calde. Apariția acestei boli are caracterul unor mici epidemii, dat fiind faptul că agentul patogen, un virus, este foarte contagios.

Boala mână-picior-gură apare cu precădere la copiii cu vârsta cuprinsă între unu și șase ani, risc maxim având copiii care trăiesc și participă în colectivități. Boala se manifestă cu tabloul clinic general al afecțiunilor de tip viral, semnul tipic bolii fiind cel al unei erupții pe palme, tălpi, la gură și în gură. De aici vine și numele bolii. Primele bubițe apar la gură, urmează mâna și la final piciorul. În funcție de numărul leziunilor se poate evalua și intensitatea atacului viral.

Simptome boala mână-picior-gură

Boala debutează brusc, cu febră mare, de 39-40 grade Celsius. Apar durerile de gât, mai ales fi cauza leziunilor care provoacă ulcerații la nivelul mucoasei bucale (atât pe limbă, gingii, dar și pe mucoasele faringelui). Copilul nu poate mânca și înghite cu mare greutate, ceea ce, combinat cu febra duce la deshidratare, principalul risc al bolii pentru copilul mic.
Sprayul Antiviral conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmată, iar copilul se poate alimenta.

Transmitere

Fiind foarte contagioasă, boala gură-mână-picior se transmite foarte ușor de la copil la copil, pe cale orală, prin secrețiile nazofaringiene, tuse, strănut și prin contactul direct cu obiectele contaminate (jucării, farfurii, căni, linguri, prosoape, lenjerie de pat). În plus, boala are o perioadă de incubație de 3-7 zile, copilul fiind contagios de la mijlocul perioadei de incubație, mereu înainte ca primele semne clare ale bolii să apară, ceea ce crește foarte mult riscul de transmitere.

Formele de manifestare pentru boala gură-mână-picior scad odată cu înaintarea în vârstă. Peste vârsta de 7-8 ani se poate spune că boala nu mai apare sau, dacă totuși există, se disimuleaza într-o gripă banală, erupția putând fi absentă sau redusă la doar câteva bubițe mici pe care nu prea le observă nimeni.

Cum se vindecă boala mână-picior-gură

Nu există nici un remediu specific pentru boala gură-mână-picior, care are un curs benign și trece singură după aproximativ 7 zile. Tratamentul constă pur și simplu în gestionarea febrei, cu anitermice, stimularea imunității și reducerea disconfortului cauzat de leziunile de pe mucoasa bucală și faringieană. Și bineînțeles, grija prin spălarea pe mâini bine pentru a stopa răspândirea bolii.

Iar solutia naturală de la 3F Plantamed este întotdeauna de primă intenție, mai ales în cazul copiilor și gravidelor.

Sprayul Antiviral de la Plantamed conține o combinație de extracte naturale din scoarță de stejar și rădăcină de lemn dulce care calmează iritația mucoasei bucale și ajută la regenerarea acesteia. Scoarța de stejar are un efect antiinflamator, astringent și antiviral, în timp ce rădăcina de lemn dulce inhibă aderența virală. În plus, dexpanthenolul din compoziția spray-ului stimulează cicatrizarea și vindecarea mucoasei bucale, astfel durerea este calmată, iar copilul se poate alimenta.

O tabletă masticabilă de Esberitox  conține trei substanțe active extrase din plante, care se completează în acțiune una pe cealaltă: tuia, echinaceea si indigoul salbatic. Combinația unică dintre acestea contribuie la funcționarea mai bună a sistemului imunitar.

Ceea ce ne dorim să știți este că există tratamente naturale care vă pot veni în ajutor dvs și membrilor familiei dvs. Noi le importăm de la partenerii noștri externi, care nu doar că sunt pionieri în fitoterapie la nivel mondial, dar care și continuă să revoluționeze extracția substanțelor active din plante. Despre produsele noastre standardizate și testate clinic puteți citi aici: http://plantamed.ro

Atentie! Pentru că este cauzată de un virus, boala gură-mână-picior nu se tratează cu antibiotic.

Data articol: 01/07/2019