La inceput, doar una dintre mese poate fi inlocuita cu hrana solida. Daca alaptezi, hrana solida se va da dupa, iar daca cel mic este hranit la biberon, laptele se va da ulterior hranei solide. Pana la aparitia dintisorilor, alimentele trebuie pasate.
Dupa ce bebelusul s-a obisnuit cu o gama destul de variata de alimente noi, poti trece la urmatoarea etapa, inlocuirea a doua mese din zi cu hrana solida. Cu cat vei introduce mai multa mancare solida, cu atat bebelusul va bea mai putin lapte. De aceea este indicat ca, in cazul alaptarii, aceasta sa se faca inainte, pentru a-i asigura bebelusului tau beneficiile laptelui matern pentru cat mai mult timp.
Incurajeaza-l sa ia mancarea in mana sau in lingurita, sa se hraneasca singur si sa se joace cu mancarea. De asemenea, dupa ce mananca, obisnuiste-l sa bea apa.
Pentru o mai buna adaptare la noile conditii alimentare, asaza bebelusul cu voi la masa. Acest lucru il va ajuta atat pentru ca se simte parte din familie, ci si pentru ca mai tarziu, va incerca sa copieze comportamentul.
Dupa ce au aparut dintisorii, iar micutului tau i s-a format reflexul de a manca, poti trece la alimentele zobite sau taiate bucatele mici. In aceasta etapa, ar trebui sa ajungi la 3 mese cu hrana solida pe zi. Supravegheaza-l de fiecare data cand mananca intrucat exista riscul de a se ineca.
Nu ezita sa ceri sfatul medicului pediatru pentru orice nelamurire in legatura cu alimentatia bebelusului tau.
Afla mai multe despre diversificarea alimentatiei bebelusilor pe Aptanutricia.ro.
NUTRICIA sustine recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a alapta exclusiv pana la cel putin 6 luni si de a continua alaptarea cat mai mult timp posibil in paralel cu introducerea alimentatiei diversificate.
Citeste continuarea: 1 2
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?