De ce este important sa eviti toxinele cat alaptezi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

De ce este important sa eviti toxinele cat alaptezi

Ce sa mananci ca sa-ti ajuti puiul sa creasca sanatos

Calitatea nutritiei mamei inainte, in timpul si dupa sarcina are un impact major asupra sanatatii ei, dar si a copilului. O dieta bogata in vitamine, minerale, antioxidanti si (in special) acizi grasi Omega-3A) iti va ajuta micutul sa inceapa viata asa cum trebuie, diminuand anumite riscuri si in ceea ce te priveste pe tine. Asta inseamna ca, in toata aceasta perioada, trebuie sa mananci mai multe legume, fructe de padure, dar si nuci, seminte de in si canepa – pentru a satisface nevoia de Omega-3. In acelasi timp, nu ai voie sa neglijezi alimentele care contin DHA: peste de apa rece, crustacee si carnea provenita de la vite hranite cu iarba.

O idee buna ar fi sa treci pe alimente organice, deoarece acestea scad riscul de a ingera pesticide, ierbicide si hormoni de crestere. In acest mod, se poate minimaliza transferul de toxine catre micut. Pesticidele si alte toxine sunt mai des intalnite la animalele ce consuma hrana procesata. Doua studii efectuate in 2004 si 2007, asupra sangelui din cordonul ombilical, au aratat ca bebelusii care se nasc avand in organism anumite cantitati de metale grele, solventi, pesticide si alte substante sintetice au ulterior probleme de sanatate.

Nimeni nu-si doreste ca bebelusul sa primeasca pesticide, ierbicide, plumb, mercur, arsenic sau alte toxine care ii vor afecta in mod negativ dezvoltarea creierului. Cel mai bun lucru pe care il pot face parintii este sa diminueze expunerea la aceste substante pe cat posibil. Ideal ar fi sa treci la mancarea organica si cosmetice organice, eventual homemade, inainte de a ramane insarcinata. In timpul sarcinii, mananca pesti de mici dimensiuni si salbatici (nu crescuti special de comercianti), carne de vita doar daca animalele sunt hranite cu iarba, dar si legume organice – cu accent pe cele de culoare verde si bogate in sulf, care ajuta la detoxifiere: varza, ceapa, urzici, spanac, praz, ciuperci.
Autor: Alexandra NEDELCU

 

Sursa: MindBodyGreen.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 18/05/2014