Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda alaptarea exclusiva pana al varsta de 6 luni si continuarea alaptarii in paralel cu diversificarea si alimentatia solida, pana la varsta de cel putin 2 ani.
Cu toate acestea, rata alaptarii exclusive scade de la luna la luna, dupa nasterea bebelusului. Sunt multi factori care le impiedica pe unele mame sa-si alapteze bebelusii, iar unul dintre acestia este locul unde doarme bebelusul.
Mai multe studii au aratat ca mamele care dorm in acelasi pat cu bebelusii alapteaza mai mult timp decat cele care dorm separate de micutii lor.
Alaptarea de noapte
Alaptarea pe timpul noptii poate fi extenuanta. De aceea, pentru multe mame, dormitul in acelasi pat cu bebelusul poate fi o binecuvantare. Mamele care mai au copii sunt mult mai dispuse sa doarma in acelasi pat cu bebelusii, decat cele care sunt la prima sarcina.
Riscul sindromului mortii subite
Reversul medaliei in cazul dormitului in acelasi pat cu bebelusul este sindromul mortii subite. Insa, spun specialistii, riscul este crescut doar in cazul parintilor care consuma droguri, beau si fumeaza, sau in cazul bebelusilor nascuti prematur.
Cum dormitul in acelasi pat cu bebelusul stimuleaza alaptarea, mamicile ar trebui sa isi ia toate masurile de precautie, astfel incat experienta sa fie cat mai sigura.
Voi ce credeti despre dormitul in acelasi pat cu bebelusul?
Sursa: bellybelly.com.au
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025