Shop
Ultimele 100 de articole

Cum elimini ceara din urechea copilului. Cum se curata corect

19 iunie 2019, , Vizualizări:
infectiile urechii la bebelusi - sfatulparintilor.ro - foter_com

Ceara din urechi este unul din cele mai normale lucruri din lume. De fapt, cerumenul este necesar pentru a avea grija de sanatatea urechilor. Este o substanta de culoare portocalie sau galbuie si destul de lipicioasa. „Ceara este secretata de catre glande specializate din pielea conductului auditiv si are multe functii de aparare.

Cerumenul apara de praf, particule, germeni etc. Aceasta ceara apara urechea externa de musafiri nedoriti si protejeaza pielea unei zone inaccesibile si timpanul”, scrie medicul pediatru Mihai Craiu, pe pagina de facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Dar, atentie! Multa ceara adunata in canalul urechii poate fi destul de dureroasa si in acest caz trebuie consultat medicul ORL, pentru ca ar putea fi vorba de infectii sau de un dop, care afecteaza atat adultii, cat si copiii. Cerumenul poate afecta si auzul. Daca urechea celui mic este afectata, dar nu are simptome de infectie, cum ar fi febra sau ameteli, poate fi tratat acasa.

Cum poti elimina ceara din urechea copilului tau

Solutie cu apa. Se amesteca apa oxigenata cu apa calda, in aceeasi cantitate. Cu o pipeta. Pune picaturile in urechea copilului pana cand vezi solutia din partea superioara a canalului urechii. Cel mic trebuie sa stea intins pe o parte, timp de cateva minute.

Curata ce iese din ureche. In aceasta faza, copilului trebuie sa indrepte capul pentru a curata solutia care iese in exces din ureche.

Repeta intreg procesul. Aplica picaturile timp de 3 pana la 5 zile.

Daca remediile de la domiciliu nu functioneaza, va trebui sa mergi cu copilul la medic ca sa elimina ceara cu ustensile speciale.

Citeste continuarea pe COPILUL.RO

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu