Cei mai mulți părinți își imaginează că subiectul vaccinării este unul care ține de alegeri și convingeri personale, dar realitatea este cu totul diferită. Astfel, atunci când alegi să refuzi vaccinarea nu afectezi doar sănătatea propriului copil, ci și pe a altora. Îți explicăm în continuare de ce se întâmplă acest lucru, alături de informații esențiale din partea specialistului, Conf. Dr. Mihai Craiu.
Informații importante despre impactul vaccinării la nivel global Doctor Soumya Swaminathan, director general pentru programe în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, atrage atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă rujeola, subliniind faptul că cele mai dificile regiuni sunt cele în care erau pe punctul de a elimina această boală. „În lipsa unor eforturi urgente de a crește acoperirea vaccinală și de a identifica populațiile cu niveluri acceptabile de copii subimunizați sau neimunizați, riscăm pierderea unor decenii de progres în protejarea copiilor și a comunităților împotriva efectelor devastatoare ale acestei boli complet prevenibilă”. Specialiștii în domeniul sănătății mondiale subliniază că boli precum rujeola și varicela trec printr-o perioadă de reactivare ca urmare a unui număr tot mai mare de părinți care refuză vaccinarea copiilor.
Conform Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC- Centers for Disease Control and Prevention – o agenție de la nivelul SUA), procentul de copii de 2 ani care nu au primit nicio vaccinare s-a mărit de 4 ori începând din anul 2001, atingând 1.3% de copii născuți în 2015. Rujeola era considerată eradicată la nivelul SUA în anul 2000, conform acestei agenții. Pare să existe o lipsă de încredere în vaccinuri în cazul unei generații care nu are informații despre bolile prevenibile prin rutina vaccinării.
Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie în cadrul Institului Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București, fondatorul Spitalului Virtual pentru Copii subliniază: „Este posiblă reactivarea. Cel mai clar exemplu este actuala epidemie de rujeolă de la New York, într-o țară care raportase eradicarea rujeolei. Merită citirea acestui articol foarte recentImunitatea de grup (porțiuni mari din populație sunt imunizate) este un concept important pentru înțelegerea impactului pe care îl are vaccinarea la nivel de populație, constituind una dintre cele mai bune apărări împotriva bolilor precum rujeola, ușor răspândite prin strănut și tuse. De exemplu, în cazul rujeolei, este necesar ca un procent de 93% dintr-o comunitate să primească vaccinul, conform doctor Sharon Nachman, șef al departamentului de boli infecțioase din Stony Brook, New York.
În cazul altor boli, procentul necesar pentru a conferi un grad otpim de protecție poate ajunge până la 80%. Conform unui studiu din 12 iunie 2018, un copil care nu a făcut vaccinul pentru rujeolă, oreion și rubeolă (ROR) este de 35 de ori mai expus riscului de a contacta rujeola, comparativ cu un copil vaccinat.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2kmPZkJ
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?