Sanii, ca si mameloanele, au forme si marimi diferite. Unele femei se plang ca marimea si forma sanilor le pot afecta procesul de alaptare. Daca mamele cu sani mici isi fac griji ca nu vor produce suficient de mult lapte, mamele cu sanii mari se gandesc ca bebelusii nu vor avea succes sa prinda mamelonul si sa suga la san.
Vestea buna este ca alaptarea nu depinde de forma si marimea sanilor si ca, in mod natural, mamele ar trebui sa aiba suficient de mult lapte pentru a-si putea hrani copilul.
Iata 4 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre marimea si forma sanilor si alaptare.
Sarcina pregateste sanii pentru alaptare
In timpul sarcinii, sanii si mameloanele se modifica. Mai mult, pentru multe femei, intarirea sanilor este primul semn de sarcina. De fapt, hormonii incep deja sa pregateasca sanii pentru alaptare.
Unele femei au raportat modificari ale sanilor dupa cum urmeaza:
– innegrirea aureolei si a mameloanelor
– marirea aureolei
– venele de la suprafata sanilor devin mai proeminente
– sanii cresc in volum.
In timpul sarcinii, tesutul glandular, cel care ajuta la formara laptelui, creste in interiorul sanului, pregatindu-l pentru alaptare. Daca ai suspiciuni legate de cantitatea de lapte pe care o poti produce, cere sfatul unui consultant in lactatie.
Citeste si: Cele mai importante intrebari ale mamicilor despre alaptare
Marimea sanului nu influenteaza cantitatea de lapte produsa
Cantitatea de lapte produsa nu este determinata de marimea sanului. Mamele cu sani mici au suficient tesut glandular pentru a produce lapte. Mamele cu sanii mari au in plus mai mult tesut adipos.
Marimea sanului poate influenta capacitatea de stocare
Marimea sanului poate reflecta capacitatea de stocare a laptelui intre hraniri. Aceasta capacitate difera de la femeie la femeie si chiar de la un san la altul. Indiferent daca ai sau nu o cantitate mare de stocare a laptelui, tesutul glandular produce suficient lapte pentru necesitatile bebelusului. Mamele care au o capacitate mai mica de stocare sunt nevoite sa alapteze mai des.
Alaptarea la cerere este importanta
Bebelusii sunt diferiti si au nevoi diferite. Este important sa-ti hranesti bebelusul atunci cand el are nevoie sa fie hranit. Tine-ti bebelusul la san pana cand primesti semnalele ca este satul. In acest fel te asiguri ca micutul primeste cantitatea de lapte de care are nevoie.
Nu rata nici: Ce trebuie sa stii despre alaptarea unui bebelus bolnav
Sursa: bellybelly.com.au
foto: Depositphotos.com
3 ZODII care se confruntă și depășesc marile PROVOCĂRI în relație în săptămâna 2-8 decembrie 2024
Pluto stă în Vărsător până în 2044. Ce OBSTACOLE depășesc aceste 3 ZODII