Este sezonul rece, iar bebelușii nu sunt scutiți de efectele acestuia. Unul dintre cele mai enervante simptome este tusea, care poate fi uneori foarte persistentă. Încearcă aceste remedii casnice care te vor ajuta să o calmezi.
Deși copiii și bebelușii pot fi răciți în orice moment al anului, adevărul este că sunt mai predispuși la răceală în această perioadă a anului. Febra, mucii și tusea sunt frecvente, iar pentru a trata aceste simptome este esențial să urmați sfatul pediatrului. Dar există remedii casnice pentru a calma tusea bebelușilor care pot fi de mare ajutor atunci când aceasta este foarte enervantă.
În primul rând, trebuie să evaluăm tipul de tuse pe care îl are copilul nostru, pentru că adevărul este că tusea are o funcție atunci când este vorba de o răceală, aceea de a facilita expulzarea mucusului și de a facilita vindecarea. În acest caz, cel mai bine este să lăsați tusea să își urmeze cursul și să ajutați procesul prin menținerea copilului bine hidratat. Dar atunci când este o tuse uscată, fără flegmă, tusea tipică, care ține copilul treaz și este enervantă, este o idee bună să încercați unele dintre aceste remedii. Scopul este de a face tusea mai ușoară sau de a o calma, iar dacă mucusul trebuie expulzat, iată ce vă va ajuta la acest lucru.
1. Păstrați-vă copilul bine hidratat
Nu este vorba de a-l face să bea tot timpul, dar este esențial să se hidrateze la niveluri adecvate vârstei. Consumul de lichide va calma orice disconfort cauzat de tusea în gât și îi va ușura tusea cu mucus. În funcție de câte luni are, îi puteți da lapte matern, lapte praf, bulion, sucuri de casă, apă…
2. Un pic de miere poate face minuni
În primul rând, este foarte important de știut că bebelușii sub un an nu pot consuma miere. Aceasta conține bacterii care pot fi periculoase pentru ei și pot provoca botulism. Dacă bebelușul tău are peste 12 luni, poate consuma miere fără probleme, așa că poți încerca să adaugi o linguriță dizolvată în puțin lapte cald. Aceasta le va calma gâtul și va calma tusea.
3. Utilizați un umidificator
Atunci când vă confruntați cu o tuse uscată sau cu mucus care nu iese, se recomandă umidificatoarele pentru a îmbunătăți aerul din încăpere, împiedicând uscarea acesteia și agravarea tusei. Pentru ca utilizarea sa să aibă un efect pozitiv, nu este necesar ca umidificatorul să fie folosit pentru o perioadă lungă de timp, deoarece ar putea provoca umezeală pe pereți sau pe mobilier. Curățați-l zilnic, înainte de fiecare utilizare, pentru a evita apariția mucegaiului și a bacteriilor. Vă rugăm să rețineți că utilizarea sa nu este recomandată dacă bebelușul suferă de astm sau de bronșită.
4. Efectuați periodic curățarea nazală
Curățarea nazală cu soluție salină este foarte eficientă, la fel ca și absorbția mucusului cu un aspirator nazal pentru bebeluși (batista bebelușului). Este important ca mucusul să fie mobilizat și expulzat, pentru că el conține bacteriile care prelungesc infecția, disconfortul și tusea bebelușului. Medicii pediatri recomandă și spălăturile nazale. Deoarece există și alte tehnici de eliberare a mucusului din cavitatea nazală din partea cea mai anterioară a nasului care sunt la fel de eficiente sau mai eficiente, cum ar fi spălăturile nazale, și sunt, de asemenea, mai puțin riscante.Tot pediatrii precizează că vom lăsa aspirarea pentru cazuri foarte specifice sau pentru uz medical „în care mucusul condiționează într-adevăr o dificultate reală de hrănire sau o scădere a saturației de oxigen”. În acest caz, aceștia precizează că aspirațiile de uz medical nu se fac cu aspiratoare, „sunt elemente de uz medical sau sanitar, alte tipuri de aspiratoare”.
5. Trucul cu ceapa
Probabil că vă este cunoscută, pentru că este unul dintre cele mai vechi remedii naturale pentru tuse, deși eficacitatea sa nu poate fi dovedită. Dar cei care au încercat acest remediu și sunt convinși de puterea sa de ameliorare a tusei sunt mari susținători ai punerii unei cepe tăiate în jumătate în dormitor, lângă pat. Dacă doriți să încercați, ar putea să vă dea rezultate bune și să vă ajute copilul să doarmă mai bine.
foto: Unsplash.com
Horoscop sezonul Săgetător noiembrie-decembrie 2024. Ce caută sufletul nostru?
3 ZODII CHINEZEȘTI care atrag SUCCESUL financiar în săptămâna 18-24 noiembrie