Igiena bebelusului este o preocupare majora a proaspetilor parinti si uneori acestia ajung sa exagereze. Pentru ca un copil sa-si dezvolte un sistem imunitar sanatos trebuie sa existe un minim contact cu germeni. Insa aceasta nebuloasa, de a nu stii exact cat de mare trebuie sa fie expunerea la germeni ca bebelusul sa fie totusi in perfecta siguranta, pare o misiune coplesitoare pentru cei mai multi dintre parinti.
Unele dintre cele mai bune sfaturi pentru igiena copilului includ mentinerea partii corpului care sta in scutec curata si uscata, taierea unghiilor copilului intr-un mod sigur care ajuta la prevenirea infectiilor, curatarea corespunzatoare a urechiuselor, ochilor si guritei.
Fa bebelusului baita in fiecare zi
Orice medic iti va recomanda sa ii faci celui mic baita inca din prima zi de viata. Apa este miraculoasa, atat in igiena celui mic, cat si in modelarea unui program adecvat. Baita pentru bebelus este la fel de relaxanta ca si pentru noi, cei mari, daca stii sa o faci corect, fara sa il bruschezi pe cel mic sau sa il tii prea mult in afara apei, sa i se faca frig. De la inceput el trebuei sa perceapa baita ca pe ceva pozitiv. In primele 6 luni, momentul baitei este cel mai interesant moment pentru bebe.
Foloseste produse pentru ingrijirea pielii nou-nascutului cat mai naturale, fara coloranti si parfum
Acesta este factorul principal care trebuie sa fie luat in considerare de parinti, deoarece pielea unui nou nascut este scutul de protectie care il ajuta sa se adapteze si sa intre in contact cu noul mediu. Pielea nou-nascutului are o mare adaptabilitate la medii adverse, dar necesita o ingrijire speciala. Fiind atat de delicata, se poate infecta foarte usor, deci va trebui sa speli hainele micutului cu detergenti delicati, fara a folosi balsam de rufe sau inalbitor.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!