Nu e nimic mai delicat si mai moale ca pielea fina a bebelusului tau. Si nimic mai ingrijorator pentru o proaspata mamica sa aiba un bebelus nervos si agitat din cauza unei iritatii de scutec, unei eruptii cutanate sau alta afectiune a pielii. Chiar daca bebelusul este perfect sanatos, nu inseamna ca si pielea lui va arata perfect. Multi bebelusi sunt predispusi sa sufere iritatii ale pielii, in primele luni de dupa nastere si chiar si mai tarziu.
D-na Ionescu Aurelia, medic primar dermato-venerolog Dermato Byronia ne prezinta pe indelete tipurile de afectiuni ale pielii cu care se pot confrunta nou-nascutii si bebelusii. De asemenea specialistul in dermatologie ii sfatuieste pe parinti cu privire la iritatiile bebelusului care pot fi tratate la domiciliu, care au nevoie de tratament medical si cum acestia pot ingriji pielea micutului pentru prevenirea afectiunilor dermatologice.
Descuamari superficiale ale pielii nou-nascutului
„Imediat dupa nastere si pentru inca 2 saptamani se pot produce descuamari superficiale ale pielii de pe palme, talpi sau torace. Sunt normale si nu necesita ingrijiri speciale. Uneori pot aparea niste eruptii faciale, ce pot imbraca forma petelor rosii, mici vezicule sau elemente proeminente (papule). Si acestea sunt normale si dispar spontan in cateva ore sau zile”, ne spune D-na Ionescu Aurelia, medic primar dermato-venerolog Dermato Byronia.
Eritemul fesier sau iritatia de scutec la bebelusi
Daca bebelusul are pielea de culoare rosie in zona acoperita de scutec, ai de a face cu eruptii cutanate provocate de utilizarea scutecului. Cele mai multe eruptii cutanate de acest gen apar din cauza pampersilor prea stramti; scutece lasate ude prea mult sau de o anumita marca de detergent, scutece, servetele umede pentru copii.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?