Shop
Ultimele 100 de articole

Când trebuie facut vaccinul ROR?

10 ianuarie 2019, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro-vaccin copii
Vaccinul ROR este vaccinul împotriva rujeolei, oreionului si rubeolei, fiind recomandat pentru toti copiii, protejându-i împotriva acestor trei boli infectioase periculoase. Necesita în mod normal doua doze de administrare, nefiind destinat doar copiilor, ci si adultilor aflati în situatii de risc. Iata care este vârsta ideala pentru administrarea sa, precum si recomandari importante din partea medicului specialist.

Informatii despre rujeola, oreion si rubeola

Rujeola cauzeaza aparitia febrei, a unei iritatii la nivelul corpului, tuse, rinoree si ochi rosii, aposi. Complicatiile pot include infectie la nivelul urechii, diaree, pneumonie, leziuni cerebrale si deces. Oreionul este caracterizat de febra, dureri de cap si musculare, oboseala, pierderea apetitului si glande salivare inflamate. Complicatiile sale pot include inflamatia testiculelor sau a ovarelor, pierderea auzului, inflamatia creierului si/sau a tesutului care acopera creierul si maduva spinarii (meningita/encefalita) si rareori deces. Rubeolacauzeaza febra, durere de gât, iritatie, durere de cap si ochi rosii, înlacrimati. Daca o femeie gravida contacteaza boala poate suferi o pierdere de sarcina sau bebelusul ei se poate naste cu defecte grave.
Administrarea a doua doze din vaccinul ROR sunt eficace în procent de 97% fata de rujeola si 88% fata de oreion. O doza din vaccinul ROR este eficace în procent de 93% fata de rujeola si 78% fata de oreion si 97% fata de rubeola. Vaccinul ROR este un vaccin cu virus viu atenuat, ceea ce înseamna ca dupa injectare poate cauza o infectie inofensiva, iar simptomele sunt foarte putine si apoi eliminate de corp. Sistemul imunitar lupta împotriva infectiei cauzate de aceste virusuri slabite, iar imunitatea se dezvolta.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.

Cuvinte cheie:

Organic India
seo
Gradinita
codul
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu