Natura a creat cel mai bun aliment pentru bebelusul tau – laptele matern. Dar chiar daca alaptezi, tot ai nevoie de o pompa de san. Uite in ce situatii iti este utila o pompa de san.
Pompa de san are dublul rol de a colecta si stoca laptele matern pentru mese ulterioare, dar si de a stimula lactatia, in conditiile in care aceasta nu s-a instalat sau mama are insuficient lapte.
O pompa de san iti este de folos si pentru a evita mastita. Mastita este o infectie stafilococica ce poate aparea oricand pe parcursul perioadei in care mama alapteaza. Cel mai mare risc il reprezinta a doua-treia saptamana de viata a bebelusului, cand productia de lapte creste.
Daca iti simti sanii mai durerosi, sanii sunt rosii, umflati si mai calzi sau sensibili la palpare, daca simti ca ai febra sau daca observi o scurgere galbuie la nivelul mamelonului – aceastea sunt deja simptome pentru mastita. Cea mai simpla metoda de a preveni mastita este sa folosesti pompa de san, pentru a extrage surplusul de lapte ramas dupa masa bebelusului.
Pompa de san iti mai este de folos si pe perioada intreruperii temporare a alaptarii, in cazul aparitiei ragadelor si iritatiilor (cauzate de proasta pozitionare a bebelusului la san).
Citeste continuarea pe bebelu.ro
Cum poate fiecare ZODIE sa atragă mai mulți BANI? Iată cel mai eficient mod!