Beneficiile cosleepingului explicate de kinetoterapeutul pediatric Maria Vasiluță - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Beneficiile cosleepingului explicate de kinetoterapeutul pediatric Maria Vasiluță

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Beneficiile cosleepingului explicate de kinetoterapeutul pediatric Maria Vasiluță
beneficiile cosleepingului

Somnul este una dintre cele mai importante activități pe care le poți face pentru sănătatea ta. Există studii de specialitate care susțin această teorie. În plus, nu degeaba prima recomandare a medicilor atunci când vine vorba despre recuperarea după o suferință – fizică sau psihică este somnul.
Acestea fiind spuse, cum ar putea ca somnului bebelușului tău să nu fie un subiect de interes pentru noi. Cu siguranță, nu o dată ți-ai pus întrebarea „unde este cel mai potrivit și sănătos să-mi culc puiul?” sau „Cosleepingul este o alegere pentru familia noastră?”.

Maria Vasiluță, kinetoterapeut pediatric, bazându-se pe rezultatele studiilor realizate de specialiști în domeniu, vorbește în exclusivitate despre beneficiile cosleepingului. „Există o sumedenie de cercetări care demonstrează că așa numitul cosleeping vine cu beneficii importante atunci când vorbim despre sănătatea fizică și psihică a bebelușului. De asemenea, proaspeții părinți se bucură de o mai ușoară adaptare la noul statut pe care l-au câștigat odată cu venirea pe lume a celui mic.”, explică specialistul nostru.

5 beneficii importante ale cosleepingului

1. Favorizează alăptarea

Știm deja, cea mai recomandată este alăptarea la cerere. Acest lucru este susținut intens de pediatrii din întreaga lumea. Iată, un motiv în plus să consideri cosleepingul o opțiune sănătoasă pentru familia ta. Alăptarea la cerere se face comod și… chiar la cerere. La primele semne de neliniște, cel mic primește ce-și dorește și toată lumea este fericită și, mai ales, sănătoasă.

2. Reduce oboseala mamei

Cu siguranță cel mic se va trezi cel puțin o dată pe noapte, mai ales în prima perioadă. Plecând de la această premisă este evident că prezența celui mic în pat cu mama îi face acesteia mult mai ușoară existența. Suntem siguri că ultimul lucru pe care ți-l dorești noaptea este să te muți dintr-o cameră în alta la primul scrâncet al celui mic.

3. Revine și reduce riscurile de orice fel

O febră subită, un puseu de tuse, un episod de vomă apărut din senin, toate acestea pot fi rezolvate rapid dacă mama este în preajmă. Dacă nu, cine știe ce dramă se poate întâmpla. Ok, știm că există tot soiul de device-uri moderne care, aparent, te țin la curent cu starea celui mic. Te întreb: oare pot înlocui până și instinctul matern?

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 01/09/2020