Autismul - reactie adversa de la unele vaccinuri? Mit sau adevar? - Pagina 2 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Autismul – reactie adversa de la unele vaccinuri? Mit sau adevar?

 

3. Este adevarat ca thimerosalul contine mercur?

Thimerosalul contine un compus al mercurului, mai exact etilmercur. Nu este acelasi lucru cu metilmercur, substanta gasita in doze mari in unele soiuri de peste. Metilmercurului se acumuleaza in tesutul uman si, dupa un anumit nivel, poate duce la  tulburari in procesul de dezvoltare cognitiva la copiii mici. Unele studii medicale releva faptul ca etilmercurul nu este la fel de periculos precum metilmercurul. In plus, potrivit Institutului American de cercetare in domeniul Alergiilor si al bolilor infectionase, etilmercurul se elimina mult mai repede din organism, spre deosebire de metilmercur. Ceea ce inseamna ca aceasta substanta nu se acumuleaza in tesuturi.

 

 

4. Este adevarat ca multi copii au fost expusi la doze periculoase de mercur prin thimerosal?

Incepand cu mijlocul anilor ’80 si pana in 1999, pe masura ce se adaugau noi vaccinuri pe lista recomandata de imunizare a copiilor, acestia au fost expusi la o cantitate mai mare de thimerosal. Unele versiuni ale vaccinurilor DTP (difterie, tetanus, pertusis), Haemophilus influenzae TipB, Hepatita B sau vaccinul antigripal contineau acest conservant. Potrivit masuratorilor FDA (autoritatea americana de autorizare a medicamentelor si alimentelor) din 1997, copiii au fost expusi la o doza cumulata de 187,5 micrograme de mercur din toate sursele, in primele 6 luni de viata. Aceasta cantitate depasea recomadarea Agentiei de Protectie a Mediului din SUA, pentru expunerea la metilmercur (nu exista standarde de siguranta pentru etilmercur).

Ca o masura de precautie, Institutul de Santate Publica din SUA, precum si Societatea Medicilor Pediatri din Statele Unite au recomandat producatorilor fie sa scada nivelul de thimerosal din vaccinuri, fie sa-l elimine, mai ales in cazul vaccinurilor pentru copiii de pana in 6 ani.

Ca urmare a acestor masuri, potrivit masuratorilor recente, un copil de pana la 6 luni este expus la o doza cumulata de mai putin de 3 micrograme de mercur.

 

 

5. Ce dovezi exista ca thimerosalul duce la autism?

Potrivit unor studii realizate de dr. Mark Geier si fiul sau David Mard Geier, genetician, fosti cercetatori la Institul american de Sanatate Publica, un copil expus la thimerosal este de 6 ori mai expus riscului de a dezvolta autism, fata de un copil care nu este expus la aceasta substanta. Cei care combat aceste studii spun ca efectele adverse ale thimerosalului au loc numai in cazul in care respectivele vaccinuri nu au fost manevrate corespunzator.

De asemenea, in iunie 2012, o curte de justitie din Italia a dat decizia in favoarea unor parinti care au pretins ca autismul copilului lor (Valentino Bocca) a fost declansat de vaccinul ROR. Cazul a avut trei martori-experti care au declarat ca „exista o probabilitate stiintifica rezonabila ca vaccinul ROR sa fi declansat boala lui Valentio”. Judecatorul Lucio Ardigo a concluzionat in urma dovezilor prezentate ca autismul lui Valentino este direct legat de administrarea vaccinului ROR.

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 10/02/2013