Autismul - reactie adversa de la unele vaccinuri? Mit sau adevar? - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Autismul – reactie adversa de la unele vaccinuri? Mit sau adevar?

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » Autismul – reactie adversa de la unele vaccinuri? Mit sau adevar?

De multa vreme, lumea medicala si opinia publica au fost intr-o continua lupta in ceea ce priveste vaccinarea copiilor. Totul a pornit in 1998, cand in prestigiosul jurnal medical “The Lancet” a aparut un studiu semnat de Andrew Wakefield care prezenta dovezi ca autismul este declansat de vaccinarea ROR (rujeola, oreon si rubeola). In timp ce o tabara incerca si chiar reusea sa convinga parintii sa nu-si mai vaccineze copiii, alta tabara, formata din jurnalisti si medici, se straduia sa anuleze studiul lui Wakefield, acuzandu-l ca a realizat un studiu lipsit de etica. Cert este ca in 2010, The Lancet a retractat studiul lui Wakefield care, a fost exclus, totodata, din bransa medicilor. Ce a ramas insa in urma a fost incertitudinea. Exista sau nu o legatura intre vaccinuri si autism?

Iata cateva intrebari si raspunsuri oferite de specialistii Baby Center, care v-ar putea ajuta sa trageti niste concluzii. Decizia de a va vaccina sau nu copiii, va apartine.

 

 

1. Este adevarat ca un conservant folosit la producerea unor vaccinuri poate cauza autism?

Conservantul cu pricina se numeste thimerosal si a declansat multe controverse care au lasat in urma parinti speriati si confuzi. Se presupune ca aceasta substanta este responsabila pentru cresterea ratei autismului la copii in intreaga lume. Dovezile stiintifice sunt contradictorii, unii sustin ca nu exista nicio legatura directa de cauzalitate intre thimerosal si autism, altii spun ca exista. Iar unii parinti cred ca la mijloc se afla o conspiratie intre guverne si producatori. Ceea ce ar trebui retinut este ca unii producatori au scos aceasta substanta de pe lista ingredientelor la unele vaccinuri.

 

 

2. De ce a fost folosit thimerosal la vaccinuri?

Thimerosalul a fost folosit inca de acum 70 de ani pentru a inhiba dezvoltarea bacteriilor si ciupercilor in vaccinuri. Multe vaccinuri sunt stocate in flacoane mai mari, din care personalul medical isi extrage dozele individuale, lasand astfel substanta vaccinabila vulnerabila la contaminare in momentul in care acul de seringa strapunge din nou dopul de cauciuc. In anii 1920 s-au petrecut niste incidente dramatice din cauza contaminarii vaccinurilor, ceea ce i-a determinat pe producatori sa adauge in vaccinuri conservanti. Odata cu scoaterea thimerosalului din procesul de fabricatie al vaccinurilor, producatorii au trecut la realizarea de doze unice, unele cu seringa incorporata..

Citeste continuarea: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 10/02/2013