Shop
Ultimele 100 de articole

Aquaterapie – armonie intre mama si bebelus

07 noiembrie 2010, , Vizualizări:

AQUATERAPIA este un program care implica trei persoane: bebelusul, mama si terapeutul.

Pentru inceput se face un mic masaj adecvat muschilor in formare ai bebelusilor, apoi cateva exercitii de gimnastica – de la cateva miscari de baza pana la miscari mai complexe, in functie disponibilitatea copiluluipentru a intari si dezvolta musculatura bebelusului in mod armonios.

Masajul are rolul de a acomoda copilul cu terapeutul si mediul precum si de a induce bebelusului o stare de relaxare si siguranta.

Gimnastica va pregati fizic intregul sistem muscular al bebelusului pentru exercitiile din apa (precum incalzirea de la aerobic) dar totodata va pregati si psihic copilul pentru contactul cu apa si cu efortul pe care acesta il va depune in apa.

Durata acestor doua activitati nu va depasi 15 minute.

 

Exercitiile acvatice presupun pentru inceput acomodarea bebelusului cu apa, plutiri, intoarceri, activarea instinctului de a respira in apa, imersii, rostogoliri si alte procedee atat cat disponibilitatea bebelusului va permite.

Acestea au rolul de a stimula reflexul de scafandru, prin imersii repetate începute imediat ce copilul este echilibrat cardio-respirator, sau din a doua, a treia zi de viaţă, când poate începe sesiunile în mediul familial, transformand acest reflex în automatism.

 

Toate aceste tehnici vor fi aplicate cu blandete si strict raportate la disponibilitatea, dorinta si placerea bebelusului.

   

Scopul acestui program este de a mentine si dezvolta instictul bebelusului de a respira si trai in apa, cat si preluarea informatiilor pe care apa le contine in toate formele ei.

Obiectivul este acela de a inlesni si mai mult comunicarea dintre mama si bebelus, de a imblanzi spaima acelora care se tem inca de baia propriului bebelus sau de manipularea lui.

   

Frecventa recomandata pentru aceste sedinte este de minim 1 – maxim 3 pe saptamana.

 

 

Pretul pachetului de exercitii mai sus mentionat este de 60 RON/sedinta si posibilitatea mamei de a invata alaturi de terapeut aceste tehnici pentru a le putea practica alaturi de bebelusi.

 

Terapeut aquaterapie: Teodora Pana, 0722.193.046

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.