Alergiile de primavara la copii sunt cauzate de polenul pomilor si se manifesta sub forma de stranut, ochii rosii, lacrimari sau inflamatii ale gatului. Alergiile de primavara sunt considerate a fi sezoniere, perioada critica fiind inregistrata in cursul lunilor martie – mai. Afla toate detaliile despre alergiile de primavara la copii in randurile de mai jos.
Tusea, nasul infundat, lacrimarea ochilor sunt doar cateva dintre simptomele care pot aparea in randul celor mici, anuntand o alergie la polen, una dintre cele mai des intalnite alergii in sezonul de primavara.
Trebuie sa fii foarte atenta deoarece, in general, copiii sunt predispusi la astfel de alergii deloc placute, mai ales in situatiile in care exista deja un fond atopic.
Ce reprezinta, de fapt, alergiile?
Alergia apare in momentul in care sistemul imunitar al copilului reactioneaza exagerat in fata unei substante care exista din abundenta in mediu. De cele mai multe ori, alergiile prezinta un fond atopic, care se transmite ereditar, fiind nevoie de un simplu imbold pentru a se declansa.
Cum se manifesta alergiile specifice anotimpului primavara?
Odata instalata in corpul micutului tau, vei recunoaste destul de usor simptomele alergiei. Cele mai comune sunt tusea, nasul infundat, lacrimarea si inrosirea ochilor, mancarimi ale pielii, dureri de cap, umflarea fetei, senzatia de sufocare, dar si cea de oboseala.
Care sunt „vinovatii” aparitiei alergiilor?
Anotimpul primavara se caracterizeaza prin prezenta din abundenta a polenului, principalul vinovat de aparitia alergiilor. Foarte important este ca, mai intai, sa descoperi tipul de polen la care copilul tau este alergic. Vei spune ca daca cel mic nu ia contact cu zone deschise, cum ar fi parcurile sau zonele aglomerate, alergia nu se mai manifesta. Fals! Particulele de polen sunt purtate de catre pasari sau vant prin aer, asa ca reactiile alergice continua si in afara zonelor verzi.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole