Activitati pentru tine si copilul tau - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Activitati pentru tine si copilul tau

activitati copii


Petrecere in pajama

Dati o petrecere in pijama, cu sau fara invitati. Tinuta – obligatorie: bineinteles, pijamaua. In aceasta zi, totul este permis, nu aveti voie sa spuneti vreun NU copilului.

Puteti juca oglindirea. O persoana pretinde ca este reflectia celeilalte si ii imita fidel toate miscarile. Va puteti oglindi doar miscarile fetei sau/si ale corpului. Sau va puteti juca de-a bebelusul. Ii aratati copilului cum era cand era mic, cum il ingrijeati, cum il alintati. De multe ori, prin acest joc, copilul isi arata sentimentele din acea perioada. Un alt joc pe care il puteti incerca la petrecerea in pijama este schimbul rolurilor: copiii devin parinti, iar parintii copii.

 

 

La coafor / la spa / la bucatarie / la garaj etc.

Jucati-va de-a orice. Fie ca va faceti parul, unghiile, va faceti masaj sau gatiti ceva delicios, toate aceste activitati implica atingerea, contactul fizic. Acestea sunt foarte importante in crearea unor legaturi puternice intre parinti si copii. Acelasi lucru poate fi facut si de tati cu jocul de-a inginerii, mecanicii, de-a mersul cu trenul etc.

 

 

Inregistrati sunete

Luati un reportofon, iesiti in natura si inregistrati sunetul apei, sunetul vantului, sunetul pasarelelor, claxoane, voci etc. De asemenea, in casa, inregistrati apa de la robinet, sunetul soneriei, zgomotul masinii de spalat, scartaitul unei usi etc.

O alta varianta este sa va inregistrati reciproc spunand o poveste sau chiar sa cititi pe roluri, in familie.

 

 

Lucru manual

Adunati de prin casa lucruri vechi sau care nu va mai trebuie si construiti diverse piese. Inarmati-va cu hartie, lipici, foarfece si spor la lucru. Veti fi surprinsi sa constatati cate se pot face cu putina imaginatie. O casa din carti de joc poate fi, de asemenea, o idee. Pe langa faptul ca va veti distra de minune, il veti invata pe cel mic ce inseamna munca in echipa.

 

Chiar daca micutul tau nu are inca varsta la care poate merge si vorbi, puteti sa va distrati impreuna prin alte activitati. Afla care sunt acestea pe Aptanutricia.ro.

 

NUTRICIA sustine recomandarea Organizatiei Mondiale a Sanatatii de a alapta exclusiv pana la cel putin 6 luni si de a continua alaptarea cat mai mult timp posibil in paralel cu introducerea alimentatiei diversificate.

 

banner 624x139

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/10/2013