De sănătatea dinților depinde sănătatea întregului organism. Pentru a te asigura că micuțul tău se va deprinde încă de la o vârstă fragedă cu spălatul corect pe dinți, este necesar să fii atentă și să ocolești greșelile prezentate în articolul de mai jos. Numai așa copilul va înțelege cu adevărat importanța rutinei zilnice a spălatului pe dinți și va dobândi obiceiuri bune, pe care le va menține și în viața de adult.
Ce să eviți când îți inițiezi copilul în spălatul pe dinți
Să îi dai o periuță nepotrivită
Dacă în primele luni de când îi ies dinții vei avea grijă de aceștia pur și simplu ștergându-i cu o cârpă moale, perfect curată, cam în jurul vârstei de 2 ani vei putea începe să-ți inițiezi copilul în utilizarea unei periuțe de dinți.
O greșeală pe care o poți face este să-i pui la dispoziție o periuță ce are perii duri. Nu numai că aceasta poate să-i rănească gingiile delicate, dar ar putea și să distrugă smalțul, crescând predispoziția spre carii. În schimb, nu vei greși dacă-i vei oferi o periuță cu capătul mic, cu un mâner solid și cu perii moi. Odată ce copilul ajunge și depășește vârsta de 5 ani, îi trebuie o periuță de dinți care să fie o combinație între un model potrivit copiilor și unul pentru adulți. La fel, perii mai moi sunt foarte importanți și, ca să-l atragi să se spele mai mult singur, ar fi binevenită o periuță în culoarea preferată sau cu un personaj îndrăgit.
Să îi dai o periuță de dinți care nu este depozitată corespunzător
Pentru ca bacteriile să nu ajungă să ne îmbolnăvească, este esențial să ai mare grijă la locul în care vor sta periuțele de dinți. Cu atât mai mult cu cât este vorba despre periuța de dinți a copilului, ar trebui să ții cont de următoarele măsuri de protecție:
• Nu lăsa periuța de dinți într-un loc nearisit, întrucât umezeala și căldura vor favoriza formarea mucegaiului
• Ține periuțele de dinți departe de chiuvetă și de toaletă- Medicii spun că este foarte ușor ca bacteriile din materiile fecale sau alt tip să ajungă pe suprafața periuței de dinți. Pentru a le ști la adăpost, este ideal să le ții cam la 0, 61-0, 91 m de toaletă și să îl înveți și pe copil să tragă apa după ce capacul toaletei este închis
• Nu permite ca periuța copilului să se atingă de cele ale adulților- Ideal este ca fiecare membru al familiei să aibă loc separat pentru periuța sa
Unul dintre cele mai potrivite locuri în care se va ține o periuță de dinți este pe un raft, dar expusă la aer, pentru a putea să se usuce bine.
Să nu-i schimbi periuța la timpul potrivit
În vederea unei sănătăți optime a dinților și gingiilor, medicii stomatologi recomandă schimbarea periuței de dinți a copiilor la 3-4 luni. Explicația este următoarea:Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2WVx6rm
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?