Cine are bebelus stie cat de problematic poate fi somnul acestora si, implicit, al lor, al parintilor. Daca bebelusul doarme, parintii se pot odihni si ei.
Iata 9 sfaturi care iti vor ajuta bebelusul sa se odihneasca.
- Bebelusul doarme mult, dar in reprize
Nou-nascutii dorm foarte mult, insa se trezesc la fiecare doua-trei ore. Motivele sunt diverse: ceasul lor biologic nu face inca diferenta intre noapte si zi (ceea ce este perfect normal), iar burtica le cere de mancare. Dupa varsta de 6-10 saptamani, reprizele de somn se vor mari ca durata.
- Rutina somnului creeaza obiceiuri sanatoase
Intre 6 si 8 saptamani, ii poti crea bebelusului o rutina a somnului si a programului de hranire. Inainte de culcare, seara, schimba-l in pijamale, pune-i muzica de somn, si hraneste-l. In acest moment ii creezi obiceiul de a se pregati pentru somn. In jurul varstei de 3-4 luni va putea sa doarma 6 ore la rand, astfel incat si parintii se pot odihni peste noapte.
- Lasa-l sa motaie
Motaiala e foarte buna si-l ajuta pe bebelus sa adoarma. Lasa-l sa motaie, nu il ridica din pat si sunt sanse mari sa adoarma la loc.
- Ridica-l din pat doar in caz de necessitate
Expertii spun ca in primele trei luni poti sa-l ridici din pat imediat ce scanceste. Insa, dupa varsta de trei luni, ar trebui sa fie lasat sa se linisteasca singur. Sunt sanse mari sa adoarma la loc, fara mare tam-tam. Cateodata nu este nevoie decat de un masaj usor la burtica si un cantec de leagan. Ia-l din pat doar daca are o problema.
Solstițiul de iarnă, 21 decembrie 2024. Va aduce minuni și magie odată cu el?
Cum stai cu BANII de Sărbători. Mesajul cărților de TAROT