70% din dezvoltarea creierului copilului are loc în sarcină. Iată ce trebuie să faci! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

70% din dezvoltarea creierului copilului are loc în sarcină. Iată ce trebuie să faci!

Sfatulparintilor » Bebeluși » Sănătate bebelusi » 70% din dezvoltarea creierului copilului are loc în sarcină. Iată ce trebuie să faci!
creierul bebeluşului

Studiile demarate în ultimii ani au ajuns la concluzia că mare parte din creierul copiilor noștri se dezvoltă în perioada sarcinii. În aceste condiții, va depinde și de noi să fim atente cum ne îngrijim pe durata acesteia, astfel încât bebelușii noștri să beneficieze și de cea mai bună dezvoltare cognitivă. Din articolul de mai jos vom afla care ar trebui să fie principalele noastre preocupări în acest scop.

Cum se dezvoltă creierul bebelușului în perioada sarciniiCare este evoluția cognitivă 


Specialiștii vin cu următoarea precizare: creierul bebelușului începe să se dezvolte încă din cea de-a treia săptămână de sarcină, când celule specializate de pe fața dorsală a fetusului încep să fuzioneze și să formeze canalul neural. Din acesta va apărea tubul neural, după care se vor dezvolta creierul și coloana vertebrală. În această perioadă, nu putem vorbi încă de existența unor impulsuri nervoase, iar fătul nu va resimți încă durerea, în condițiile în care nici organele de simț nu sunt încă formate.Urmează ca din a cincea săptămână de sarcină să înceapă formarea neuronilor, care se vor multiplica din ce în ce mai mult. Aceștia vor migra în diferite zone ale creierului aflat în dezvoltare, unde vor putea să-și exercite primele funcții, cum ar fi interpretarea sunetelor, memorarea de informații.

Totodată, vor fi semnificative următoarele progrese: se vor alcătui conexiuni între impulsurile nervoase, bebelușul va putea să aibă primele senzații, iar conexiunile neuronale se vor îmbunătăți.Odată ce ai ajuns în luna a șaptea, cortexul (partea creierului responsabilă cu gândirea abstractă și cu însușirea limbajului) va crește mai rapid ca alte regiuni ale creierului. De exemplu, studiile din domeniu au arătat de mai multe ori faptul că, în această perioadă a sarcinii, cam 70% dintre neuroni sunt deja activi în creierul bebelușului. Mai târziu, în luna a opta, partea din cortex responsabilă cu auzul, cortexul vizual, dar și o parte ce ține de realizarea achiziților de limbaj se vor dezvolta foarte mult, astfel încât bebelușul va avea deja capacitatea de a distinge o parte dintre sunete și de a face distincții în planul limbajului.


Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2Lp5a99

Data articol: 18/07/2019