Pe masura ce bebelusul tau se dezvolta, va avea nevoie si de o noua alimentatie, care sa-l sustina asa cum se cuvine. Aceasta tine de hrana solida si va trebui introdusa treptat, odata ce sistemul digestiv al bebelusului se maturizeaza, iar acesta incepe sa dea tot felul de „semne”, menite sa ne arate ca este pregatit pentru noul tip de alimentatie. Sa vedem care sunt acestea, astfel incat, si dupa ce ne vom sfatui cu un pediatru, sa putem gasi momentul ideal pentru o buna tranzitie spre o alimentatie solida.
Cand se poate spune ca bebelusul este pregatit pentru hrana solida
Expertii sunt de parere ca ar trebui sa asteptam cam pana cand un bebelus are varsta de 6 luni pentru a-i introduce, treptat, hrana solida. Pana atunci, asa cum spun inclusiv cei din Organizatia Mondiala a Sanatatii, bebelusii ar trebui sa primeasca exclusiv lapte matern, fara alte alimente.
Explicatia este urmatoarea: cam de la varsta de 6 luni sistemul digestiv al bebelusului incepe sa se maturizeze mai mult si sa fie capabil sa proceseze si hrana solida, fara riscul de imbolnavire. Incepand cu aceasta varsta, bebelusii vor fi apti pentru diversificarea alimentatiei, acceptand hrana solida diferita, la intervale diferite. Se estimeaza ca aceasta perioada de tranzitie poate fi cel mai bine sesizata intre 6 si 8 luni.
In cazul in care doresti si poti sa-ti mai alaptezi bebelusul si dupa implinirea varstei de 6 luni, specialistii te sfatuiesc sa tii cont si de urmatorul aspect: nevoile de fier si zinc sunt tot mai mari. De aceea, straduieste-te sa combini laptele matern cu hrana solida, capabila sa-i suplimenteze bebelusului aceste surse de minerale.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Acum sunt citite aceste articole
RETROGRADUL lui MERCUR din 25 NOIEMBRIE poate AGITA aceste 3 ZODII
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025