Copilul face febră, vomită, are diaree sau îi apar iritații. La prima vedere ai zice ca sunt motive serioase de îngrijorare și că e cazul să iei măsuri urgente. Deși nu e indicat să ignori niciunul dintre simptomele pe care le observi la cel mic, nu întotdeauna este obligatoriu să apelezi la medicul pediatru sau la un serviciu de urgență al vreunui spital.
În continuare, vezi care sunt cinci dintre cele mai comune situații cu care te poți confrunta și află când este important să recurgi la doctor, pentru a nu te impacienta inutil, și pentru a îi oferi copilului tratamentul adecvat.
FebraFebra este unul dintre motivele cele mai frecvente de îngrijorare. Totuși, înainte de a-ți pierde calmul, încearcă să te gândești că nu este neapărat un lucru rău, ci dimpotrivă.
Când copilul are o infecție (și cele mai multe sunt cauzate de viruși care nu necesită un tratament special), temperatura corpului crește pentru că organismul luptă cu infecția virală. Mai mult ca sigur, nu ai de ce să te alarmezi dacă în ciuda febrei micuțul este vioi, nu îți evită privirea, răspunde la expresiile faciale și la tonul vocii tale, bea lichide și are poftă de joacă.
Febra poate avea însă cauze multiple, cum ar fi un virus care provoacă varicela, pojarul sau oreionul sau o bacterie când vorbim de scarlatină și difterie, de pildă, poate fi și un semn al expunerii excesive la căldură.
Așadar, este important să apelezi la un pediatru, dacă te confrunți cu una dintre situațiile de mai jos:● copilul este apatic sau agitat, vomită repetat, îl doare capul, stomacul sau are orice alt simptom care îi cauzează un disconfort puternic;
● are febră după expunerea prelungită la soare;
● face febră mai mult de trei zile consecutiv;
● îți evită privirea.
Citește continuarea pe Qbebe: http://bit.ly/2GaH7Gy
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?