Urticarie la copii. Ce este. De ce apare si cum se trateaza urticaria la copii - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Urticarie la copii. Ce este. De ce apare si cum se trateaza urticaria la copii

Urticarie la copii
Credit foto: Imagine de Janko Ferlic de la Pixabay

Urticarie la copii. Ce poti face daca puiul tau are urticarie

Daca suspectezi ca micutul tau a facut urticarie din cauza alergiei la polen sau la parul animalelor, fa-i rapid o baie ca sa indepartezi cat mai mult din alergenii de pe piele. Compresele reci – si baile racoroase – pot fi de ajutor la calmarea mancarimilor.

Mai poti incerca sa-i tamponezi pielea cu o lotiune cu calamina, folosind un buretel de vata. Evita sa imbraci copilul in haine stramte, ca sa nu-i irite si mai tare pielea si intreaba medicul ce antihistaminic oral sa-i administrezi (si in ce doza) ca sa reduci pruritul si inflamatia.

Urticarie la copii. Cand sa chemi medicul

Soc anafilactic

La fel ca in cazul oricarei reactii alergice, cea mai grava manifestare este socul anafilactic. Un semn ca puiul tau a intrat in stare de soc este daca urticaria e insotita de probleme de respiratie – wheezing (respiratie suflanta sau suieratoare), scurtarea timpilor respiratori – precum si de sincopa (lesin).

In astfel de cazuri trebuie sa reactionezi rapid si sa suni imediat la Urgente, pentru ca viata copilului tau poate fi in pericol. Tine cont de faptul ca organismul bebelusului este foarte fragil, asa ca el poate avea dificultati de respiratie la cea mai mica inflamatie a tractului respirator.

Antihistaminicul nu functioneaza

Daca i-ai dat deja un antihistaminic oral dar micutul nu pare sa se simta mai bine, sau daca tratamentul ii creeaza stari de somnolenta, cheama medicul si intreaba-l ce alte optiuni ai la indemana. In cazul in care antihistaminicele nu dau roade, pediatrul iti poate prescrie steroizi, ca de exemplu prednisone.

Urticaria persista mai multa vreme

Chiar daca urticaria nu-i provoaca prea mult disconfort copilului tau, e recomandat sa ceri sfatul medicului daca eruptia persista mai mult de o saptamana.

Nu rata nici: Cum aveti grija de pielea copiilor iarna?


Autor: Alexandra NEDELCU

Imagine de Janko Ferlic de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 26/07/2023