In primul rand, e important sa stii ca exista mai multe tipuri de ulei de cocos. Astfel, uleiul de cocos extra-virgin sau nerafinat este cea mai naturala forma a acestui produs. Uleiul rafinat e facut din bucati de nuca de cocos si este inalbit. Acest proces provoaca pierderea unor proprietati benefice pentru sanatatea organismului uman. Interesant este faptul ca uleiul de cocos are efecte similare cu cele ale laptelui matern, deoarece ambele contin acid lauric, ce are proprietati antivirale si antifungice.
Iata 10 modalitati de a utiliza uleiul de cocos pentru ingrijirea micutului tau:
1. Afte
Datorita proprietatilor sale antifungice, uleiul de cocos este eficient in tratarea aftelor, atat la bebelus, cat si la mama care alapteaza.
2. Anghina difterica
Mamele din intreaga lume au folosit uleiul de cocos, amestecat cu alte uleiuri esentiale, pentru a crea un remediu ce il poate ajuta pe bebelus sa scape de anghina difterica. Tot ce trebuie sa faci este sa-i masezi pieptul micutului cu acest ulei, pentru a-i elibera congestia.
3. Punctul vulnerabil din crestet
In unele locuri din lume, oamenii folosesc uleiul de cocos in mod ritual, masand bebelusul cu acesta, in special in zona punctului vulnerabil din crestetul capului, pentru o fortificare mai rapida.
Citeste si: Ulei de cocos – Miracolul din bucatarie: Utilizari neasteptate, beneficii pentru sanatate
4. Acnee
Acidul lauric si proprietatile sale antibacteriene te va ajuta sa-l scapi pe micut de acnee. De fapt, uleiul de cocos contribuie la eliminarea acneei indiferent daca este vorba despre copii sau adulti.
5. Piele uscata
Uleiul de cocos este excelent pentru hidratarea pielii, atat a micutului, cat si a mamicii. De fapt, daca il vei folosi zilnic, vei observa ca pielea uscata (mai ales cea deshidratata din cauza frigului si a aerului rece) se va reface minunat, recapatandu-si supletea.
Citeste continuarea: 1 2