Una dintre cele mai mari recompense pe care le poate primi un parinte pentru eforturile sale de ingrijire a copilului este sa observe ca micutul sau creste si se dezvolta frumos si sanatos. Atunci cand bebelusul creste si devine un copilas adorabil, parintele simte ca toate noptile nedormite si toate grijile sale au capatat nu numai sens, ci si rasplata.
Ce este puseul de crestere?
Puseul de crestere al bebelusului sau copilului reprezinta o crestere brusca a ratei de crestere a bebelusului care va fi legata de hranirile mai dese si mai bogate cantitativ. In marea lor majoritate, puseele de crestere dureaza doar doua sau trei zile, insa vei simti ca trebuie sa iti hranesti bebelusul sau copilul continuu in aceasta perioada. Cea mai buna metoda sa faci fata acestor pusee de crestere este sa iti faci un plan si sa ai pe cineva sa te ajute in aceste scurte perioade. In perioada in care alaptezi bebelusul, aceste pusee de crestere iti vor stimula si productia de lapte, ceea ce inseamna ca sanii tai vor fi mai plini, prin urmare trebuie sa nu intrerupi alaptarea in timpul puseelor de crestere si in niciun caz sa nu crezi ca laptele tau nu mai este suficient, mai ales daca bebelusul nu a inceput inca diversificarea alimentatiei.
Puseul de crestere la bebelus
Atunci cand bebelusul tau are varsta sub 1 an va creste (in lungime si in greutate) mai repede decat in orice alta perioada a vietii lui. Poate fi dificil sa stii dinainte cand anume va avea loc cresterea accelerata, insa puseele de crestere urmeaza, totusi, un grafic destul de exact. Pe masura ce bebelusul tau trece prin puseele de crestere in primul an de viata, trebuie sa te astepti la schimbari in rutina de somn si de hranire, prin urmare pregateste-te sa le gestionezi fara panica.
Desi fiecare bebelus este usor diferit de ceilalti, majoritatea bebelusilor trec prin pusee de crestere cam in aceeasi perioada, adica:
– in timpul primelor zile cand ajungeti acasa;
– intre a saptea si a zecea zi de viata;
– intre 2 si 3 saptamani;
– intre 4 si 6 saptamani;
– la 3 luni;
– la 4 luni;
– la 6 luni;
– la 9 luni.
Nu trebuie sa te astepti ca puseele de crestere sa inceteze atunci cand bebelusul tau implineste un an. In cele mai multe cazuri, puseele de crestere apar odata la cateva luni si dupa varsta de un an, pana in jurul varstei de 3 ani.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro. http://www.qbebe.ro/copilul/ sanatate/tot_ce_trebuie_sa_ stii_despre_puseul_de_ crestere_la_copil
Acum sunt citite aceste articole
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?