Iata ca a sosit acasa noul membru al familiei: bebe. Toata familia se afla in culmea fericirii, mai putin… pisica. Ea il priveste indelung pe micut, isi unduieste codita cu diplomatie si e indignata da faptul ca noua “achizitie” din patut primeste acum toata atentia.
Siguranta bebelusului tau a devenit, in acest moment, prioritara. Desi iti este foarte draga si pisica, trebuie sa te asiguri ca minunea ta va avea o viata linistita si sanatoasa langa ea.
Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand ai un animal de casa, in special o pisica:
- Ca aproape orice animal de casa, pisicile observa prezenta unui nou membru al familiei si incep prin a fi geloase pe acest aspect. Ele pot sa devina agresive, de aceea va recomandam sa nu-i lasati pisicii acces liber la patutul bebelusului, pana cand acesta va mai creste si va putea sa se imprieteneasca mai usor cu animalutul;
- Pisicile se razvratesc atunci cand nu sunt lasate sa faca ce vor, iar faptul ca s-ar putea sa nu le mai permiteti unele lucruri, le va supara un pic. Stim prea bine ca tabieturile unei pisici nu prea pot fi schimbate, nici macar de cel mai simpatic bebelus;
- Nu brusca niciodata pisica si nu o certa. Este normal ca aceasta sa vrea sa isi mentina locul fruntas, insa acum in bratele tale va sta, mai tot timpul, micutul tau. Incearca sa o indepartezi usor si bland, incurajand-o sa ramana langa tine.
Citeste si: Ce boli vindeca pisica
Importanta sanatatii pisicii
Animalutul tau trebuie sa aiba toate analizele si testele medicale la zi. Credem ca ultimul lucru pe care ti l-ai dori pentru bebelusul tau ar fi sa ai un animal bolnav in preajma lui. Chiar daca pisica este sanatoasa, nu ii permite sa il linga pe fata pe micut. Riscul transmiterii unei infectii prin gurita sau ochisori este destul de mare. Pe masura ce copilul creste, sistemul sau imunitar se intareste si astfel se poate apara mult mai usor de aceste amenintari.
O alta problema este legata de parul de pisica. Dupa anumite cercetari, s-a stabilit ca parul in sine nu este daunator (nici al omului, nici al pisicii), deoarece este eliminat prin digestie, nu ataca organele interne si nici nu se lipeste de intestine. Situatia ingerarii unui fir de par de pisica devine periculoasa in momentul in care de acesta sunt atasati anumiti paraziti, cum ar fi parazitul Echinocochuss. De obicei,acesti paraziti sunt purtati de catre animalele neingrijite corespunzator, nevaccinate si care consuma carne cruda.
Nu rata nici: Iti place cand toarce pisica? Iata si ce beneficii iti aduce
Imagine de Ayelet Stern de la Pixabay
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?