Secretele mamelor care stau acasa - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Secretele mamelor care stau acasa

Sfatulparintilor » Bebeluși » Îngrijire bebelusi » Secretele mamelor care stau acasa

Dupa ce ai un bebelus, viata nu mai este deloc la fel ca inainte. Toate se schimba, prioritatile se aranjeaza altfel.

Cum reusesc mamicile sa faca de toate? Iata cateva secrete impartasite chiar de unele dintre ele. Daca vrei, ne poti impartasi secretul tau, in caseta de comentarii de la finalul articolului.

 

 

1. Mergi odata cu valul…

Cand ai un copil mic, oricat de organizata ai fi, uiti de control si organizarea e ultima dintre prioritati. Dormi, alaptezi, mananci, schimbi scutece, repeti. Trebuie sa renunti la multe, insa nu pentru totdeauna. Este doar o situatie temporara. Ia fiecare clipa asa cum este si profita de pauze pentru a vorbi cu prietenii.

 

 

2. …dar fa-ti si planuri

Dupa ce copilul mai creste, vei avea nevoie si de cateva planuri. Fa-ti un orar, in care sa incluzi treburile casnice, joaca cu cel mic, plata facturilor etc. Va fi destul de mult haos cand ai un copil mic, insa daca ai majoritatea sarcinilor ordonate, iti va fi mai usor sa le faci fata.

De foarte mare ajutor iti va fi si planificarea meselor. In acest fel vei avea un control mai mare asupra cumparaturilor si a supra meniului.

 

 

3. Ia-ti o “vacanta”

Ca orice mama, iti iubesti copilul, insa asta nu inseamna ca trebuie sa renunti definitiv la tine. Include in programul tau si o pauza, un moment in care sa fi doar tu cu tine, pentru tine. Lasa copilul in grija sotului/bunicilor, iar tu sa ai un moment de respiro.

 

 

4. Iesi din casa

Chiar daca stai acasa cu copilul, asta nu inseamna ca trebuie sa stai inchisa in casa. Bebelusii au nevoie de aer, iar tu te poti imprieteni cu alte mamici.

 

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 17/04/2014