Cand vedem ca al nostru bebelus este agitat, nu ne dorim decat sa-l ajutam sa fie din nou linistit si vesel. Nu de putine ori se poate ca starile sale de agitatie sa fie legate de niste stari de disconfort la nivel fizic sau chiar de oboseala. Din fericire, aplicand niste tehnici simple de masare a unor puncte din talpi si tinand cont de indicatiile de aplicare a reflexoterapiei, il putem ajuta sa se simta din nou bine, sa fie relaxat si dornic de joaca.
De ce reflexoterapia este buna si pentru bebelusi
Reflexoterapia este o tehnica straveche (ce dateaza din lumea antica) si se refera la masarea anumitor puncte de pe talpa piciorului in scopul eliberarii tensiunilor si ameliorarii bolilor si durerilor.
In ultimele decenii, ea este utilizata pe scara tot mai larga, atat pentru adulti, cat si pentru copii, in conditiile in care este o alternativa 100% naturala de a trata anumite afectiuni, fie ca este vorba despre unele mai serioase, fie ca este vorba despre mici probleme de sanatate.
In ceea ce priveste reflexoterapia destinata bebelusilor, trebuie sa stim ca ea are un avantaj major, spre deosebire de masaj, de pilda: se poate practica in orice loc (atat in interior, cat si in aer liber) si presupune doar ca micutii „pacienti” sa fie descaltati.
Conform specialistilor in domeniu, masarea anumitor puncte de pe talpa micutilor nostri poate fi facuta inca din primele zile de viata ale acestora. Iata de ce este posibil acest lucru:
Talpile bebelusilor sunt foarte mici si din acest motiv putem aplica usor presiune asupra unor puncte
Pana la varsta de 3 ani, talpile bebelusilor au o forma ovala, intrucat bolta plantara nu este inca pe deplin dezvoltata. Din acest motiv, o putem tine foarte usor in mana pentru a ne trata bebelusul prin reflexoterapie.
Tehnica este urmatoarea: ia in palma ta una dintre talpitele bebelusului si lucreaza de la baza gleznei pana in punctul in care se termina talpa si incep degetele.
Este indicat sa incepi mai intai cu piciorusul drept, masand anumite locuri din talpa, de-a lungul acesteia, inclusiv pe margini. Repeta si pentru piciorusul stang. In acest fel, te vei asigura ca ai acoperit toate punctele importante de pe talpa si toate zonele in care este concentrata energia.
De asemenea, pentru cele mai bune rezultate, se recomanda ca bebelusul sa fie cat de cat relaxat inainte sa incepi sa-i masezi talpile, iar circulatia sanguina ar trebui stimulata cu o baie calduta sau prin frecarea cu ajutorul unei carpe moi, usor incalzita.
Citeste mai multe pe Qbebe.ro.
Horoscop 2025. MUTĂRI astrale MAJORE! Previziuni astrologice complete pentru toate zodiile
Venus în Vărsător 7 decembrie 2024 – 2 ianuarie 2025. Cum se transformă prietenia și relațiile?