Cumpărăturile pentru haine pot fi stresante, iar cumpărăturile pentru haine bebeluși nenăscuți pot fi și mai stresante. Din fericire, există sfaturi pentru viitoarele mame.
Pe măsură ce treci prin sarcină, este firesc să vrei să fii cât mai pregătită pentru când sosește copilul. Asta înseamnă să pui la punct toate necesitățile: scaune auto, un pătuț, un cărucior și așa mai departe. Dar nu poți uita de unul dintre cele mai importante articole pentru copilul tău: hainele!
Dar cum cumperi haine pentru cineva pe care nu l-ai mai întâlnit până acum? Cineva despre care nici măcar nu știi cum arată? De care dimensiune să fie? Ce fel de haine bebeluși vor prefera să poarte?
Nu te necăji prea tare. Din fericire, există o mulțime de modalități simple de a cumpăra haine nou născuți. Ține cont de aceste sfaturi:
Cumpără dimensiuni mai mari
Amintește-ți, oamenilor le place să facă cadou haine bebeluși proaspetelor mămici. Și sunt șanse ca prietenii și familia să graviteze spre a-ți cumpăra o mulțime de îmbrăcăminte pentru nou-născuți sau copii de 0-3 luni.
Și iată un lucru și mai interesant: mulți nou-născuți nici măcar nu se încadrează în definiția dimensiunii unui nou-născut, chiar și atunci când se nasc și, dacă o fac, pot crește rapid (adică în câteva zile sau săptămâni).
De asemenea: Nu uita că nou-născuții sunt treji doar aproximativ 45 de minute o dată, așa că sunt șanse să îți dorești doar niște costume de bază pentru acea etapă.
Profită de reduceri
Lucrul bun la o sarcină este că este nevoie de nouă luni pentru a crea o viață umană. Și asta înseamnă că, pe parcursul acestei perioade de aproape un an, vei prinde cu siguranță reduceri. Așa că profită de prețurile mai mici cât poți, acordând totodată atenție sezonului.
Optează pentru îmbrăcăminte „ușoară”
Cu toții ne putem lăsa atrași de cele mai drăguțe și arătoase haine bebeluși. Dar când copilul sosește cu adevărat, o să-ți dorești doar lucruri care să fie ușor de pus și ușor de dat jos. Gândește-te la îmbrăcăminte cu capse și fermoare sau pantaloni elastici sau cămăși pe care le poți pune și scoate rapid.
Atenție la nasturi – bebelușii pot fi îngrozitor de agitați și nervoși și poate dura mult mai mult pentru a încheia o piesă de îmbrăcăminte cu nasturi decât ai putea crede.
Nu uita de „cealaltă” îmbrăcăminte
Este tentant să îți dorești să rămâi doar la salopete/onesie-uri pentru bebeluși, dar copilul tău va avea nevoie și de alte piese de îmbrăcăminte: lucruri precum body, șosete, pălării, pantaloni, pijamale, înfășări și multe altele. De fapt, probabil că este mai bine să cumperi toate „celelalte” haine mai degrabă decât salopete, deoarece majoritatea oamenilor îți vor dărui salopete drept cadou.
Alege mai moale când este posibil
Cu cât ținuta este mai mică, cu atât vei dori ca materialul să fie mai moale. Bebelușii, în special nou-născuții, încă se obișnuiesc cu lumea din jurul lor și asta înseamnă că pot avea pielea destul de sensibilă. Anumite materiale de îmbrăcăminte pot crea o erupție cutanată, ceea ce poate fi îngrijorător pentru proaspete mămici.
Optează pentru îmbrăcăminte organică, care este confecționată din materiale mai moi decât altele (în plus, reduce contactul acestora cu substanțele chimice potențial dăunătoare) sau caută haine bebeluși fără etichete sau cusături, care pot irita pielea.
Gândește-te la anotimpuri
Vremea joacă un rol important în ce fel de haine bebeluși cumperi și necesită puțină matematică. De exemplu, dacă copilul tău urmează să se nască în iunie, când el sau ea are șase luni se va apropia de lunile mai reci. Deci, asta înseamnă să renunți să cumperi costume de baie de 6+ luni, ci în schimb să aleegi pulovere confortabile și ținute cu mânecă lungă pentru acea dimensiune.
Dimpotrivă, dacă naști în iunie și cumperi pentru 12+ luni, vei vrea să cumperi mai multe haine bebeluși de primăvară sau de vară în acele mărimi.
Cumpără câteva piese neutre din punctul de vedere al genului
Dacă alegi să nu afli sexul bebelușului, probabil că vei cumpăra îmbrăcăminte în culori care nu sunt specifice sexului, cum ar fi alb, gri și galben. Dar dacă știi dacă ai un băiat sau o fată, s-ar putea să te îndrepți mai mult spre albastru sau roz.
Cu toate acestea, dacă intenționezi să ai mai mulți copii în viitor, vei dori să ai câteva piese neutre din punctul de vedere al genului, astfel încât să le poți reutiliza cu ușurință dacă următorul născut este de genul opus celui pe care îl ai acum.
Elimină pericolele de sufocare
Desigur, ca părinte, petreci mult timp asigurându-te că copilul tău este în siguranță în orice moment. Dar siguranța înseamnă și tipul de îmbrăcăminte în care îți îmbraci copiii. Îmbrăcămintea cu caracteristici precum funde, nasturi, strasuri și așa mai departe poate fi de fapt un pericol de sufocare. Cel mai bine este să elimini piesele care conțin aceste tipuri de caracteristici (chiar dacă sunt drăguțe!).